Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dominic Sena nie je dobrý režisér. Svoj prvý film natočil v roku 1993 (Kalifornia) a jeho posledný režisérsky zárez sa datuje v roku 2011 (Honba na čarodejnice). Na svojom konte má len šesť celovečerných filmov. Ani jeden z nich sa nestal kinohitom alebo nebodaj nejakým kultovým dielom. Tento režisér taliansko-amerického pôvodu proste nemá ten potrebný talent, či cit pre to, aby dokázal natočiť divácky i komerčne úspešný, kvalitný snímok. Nejde mu to ani vtedy, keď má pridelený štedrý rozpočet a hollywoodsku hviezdu do hlavnej úlohy. Takúto možnosť mal v roku 2000. Nemusel šetriť doláre a mal k dispozícii Nicolasa Cageho v najlepšej forme. Napriek tomu to nevedel zúročiť a natočil len mdlý, nevýrazný akčný thriller. ** ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je borec, vystačí s jedním jediným xichtem na desítky filmů a ještě je jedním z nejlépe placených herců...bravo (ne)mistře. Já už ale na ten jeho směšně polozamračený rádobydrsňácký výraz začínám být alergický. Tady mu k trhání mých nervů zdatně sekunduje tristní Angelina Jolie s účesem á la mimozemšťan Krang. To bych rád viděl, jak by Cage šlohnul škodovjenku 120 mého souseda...jen by se k ní přiblížil na 100 m, měl by hlavu na mikroskopické součástky a nad tím, jak se jí zmocnit, by si pak mohl lámat hlavu. Teprve až splní tento úkol, bude nejlepším zlodějem aut v celém nekonečném vesmíru. Zoufale nudný film. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale mne se tento povedený filmeček celkem zamnlouval. Vím, že zde šlo víceméně jen o auta , ale já jsem se na ty auta zas tak moc nezaměřoval zajímala mne Angelina, Cage, Patton tyto herci se mi v tomto podání velice líbili a když se do toho zapojil detektiv Lindo který má skvělé mimické ksychty tak to bylo něco. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čím platíš mechanikov? Gumovými medvedíkmi?“ 60 SEKÚND ma sklamalo už v kine a odvtedy sa to nezlepšilo. Neviem, kam sa podel povestný Bruckheimerov rozpočet, teda mimo tých parádnych áut, ktoré sa ale na film o autách len hriešne mihnú a zapadnú prachom bez toho, aby sme cítili vôňu benzínu. Začína sa to úžasnými úvodnými titulkami, lenže už veľmi rýchlo po nich sa to zvrtne v niečo, čo nie je ani akčné, ani napínavé (hrdinom kvôli čajovému mafiánovi Christopherovi Ecclestonovi nehrozí prakticky žiadne nebezpečenstvo, stačí pár hodín pred vypršaním deadlinu proste vypadnúť z mesta, ehm). Dobre, možno by som chcel priveľa, ale čo tak prepracovať vzťah dvoch rozhnevaných bratov a nešťastnej matky? Čo tak sa sa ponoriť do vety „ak sa chce človek živiť poctivo, musí makať dvakrát viac“? Čo tak prepracovať motív druhých šancí? Niekoľko dobrých hercov (otcovský Duvall, sympaťák Patton, správňacky fízel Lindo) sťahuje ku dnu totálne mdlý a absurdne prefarbený Nicolas Cage, ktorý ide na strašného autopilota a posiela ním celých 60 sekúnd do hrobu. Po predchádzajúcich bruckheimerovských peckách Skala a Con Air, v ktorých bol fantastický, je to nepochopiteľné (a asi aj neospravedlniteľné). Nevraviac o vyložených kastingových omyloch, ako sú Scott Caan, William Lee Scott a černoch s hadom. Ledva 60%, ak chcete hučanie áut, siahnite po RÝCHLO A ZBESILO. Vyloženým plusom sú scény s vtedy ešte len relatívne začínajúcou potetovanou dračicou Angelinou Jolie a drastickým Vinniem Jonesom v parádnej kladnej (!) úlohe. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejblonďatější letní film roku 2000 nabízí, jak se na klasický letní blockbuster sluší, oddechovou zábavu bez velkého přemýšlení. Scénář je sice prostý jako bulharská striptérka, ale svižná videoklipová režie, chytlavý soundtrack (Moby, Apollo 440, Chemical Brothers) a sympatický Nicolas Cage drží film nad průměrem a jsou zárukou 117 minut slušné popcornové zábavy, která neurazí. Takhle nějak by možná vypadalo "Ocean´s Eleven", kdyby ho natočil Michael Bay:-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když jsou Mephis (Nicolas Cage) a Sway (Angelina Jolie) spolu v kradeném autě, tak si Sway si začne malovat rty červenou rtěnkou, aby to ladilo k autu. O pár scén později má ale opět přirozenou barvu rtů. (Ahurmen)
  • Když je Memphis (Nicolas Cage) v obleku v showroomu Ferrari, je v pozadí patrná česká vlajka. Ta je však pověšena opačně, než se má ve svislé poloze věšet. Dále je vidět ještě francouzská vlajka. (jfilaa)
  • Když Memphis (Nicolas Cage) a jeho skupina zlodějů odvážejí Mercedesy z policejního parkoviště, je naproti budce vrátného vidět nápis "Gone in 60 Seconds". (JohnSmith)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama