Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Taková večerní oddychovka, která nenadchne, ani neurazí. Bohužel tady scénář prohrává na celé čáře, na druhou stranu potěší příjemné herecké obsazení. Toto je klasický Hollywood, žádná logika, a když už, je jí poskromnu. Takový snímek je předurčen opravdu jen na relax, a to u mě splnil do puntíku. Hodinka a půl mi tak příjemně uběhla. John Travolta jako padouch prostě umí, Halle Berry je jako vždy sexy a Hugh Jackman tak trochu, jak ho neznáme. Rozhodně, co si zapamatuji, jsou scény, jak Travolta střílí za jízdy a pak ta ke konci, s autobusem a vrtulníkem. Ztotožňuji se s místním hodnocením a je to 63% přesně. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 3,,,.......No zaměřená problematika na počítačové Hackery, ale to bylo tak všechno né nepatří tento typ filmů k těm mým oblíbeným je to něco jako pár dílčích seriálů z Kobry 11. Ale když vezmeme roli Travolty trak ta byla zahrána přirozrně a čistě tak jak by to mělo u něj vypadat. Hugh ten by se měl držet svého X-mena a VanHelsinga to mu sedělo více. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Přes velice efektní (a poněkud výbušný) začátek se slibně rozehraný thriller díky příšernému scénáři postupně mění v nesmyslnou ptákovinu. A nic s tím nenadělá ani výborné herecké obsazení v čele s přesvědčivým Johnem Travoltou, ani stylový soundtrack Paula Oakenfolda. Škoda, tenhle nápad měl solidní potenciál. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

John Travolta a ( sexy ) Halle Berry hrajou celkem dobře.Ale Hugh Jackman to je frajer je škoda , že právě on nemůže hrát dalšího představitele Bonda.Jinak film je celkem nudný , při druhém koukání na tento film bych se asi ukousal nudou ale když už je tam nějaká akční scéna tak je dobře natočená.Průměrný film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Počítačové thrillery trpí jedním velkým nedostatkem a to zobrazením neexistujících softwarů, jenž působí opravdu směšně. Ano, stejným případem je i Swordfish. Ale to je asi to jediné, co mi na něm vadí. Skvělá režie, efekty (výbuch byl prostě super), správná "disko" hudba, pěknou kameru a známé tváře. Travolta opět hraje záporáka. Tentokrát ovšem záporáka/nezáporáka. Tento pojem vysvětlovat nebudu, podívejte se sami a na konci odhalíte pravdivost tohoto vyjádření. Halle Berry je kus, hezčí než v kterémkoli jiném filmu a to neříkám kvůli hanbaté scéně "prosba o klíčky od auta". Jde o jeden z lepších počítačových thrillerů, než se nám obvykle dostává (Elita, Síť...). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Halle Berry získala ako odmenu 500 000 amerických dolárov po tom, čo vo filme ukázala svoje prsia. (srbak)
  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Auto, které řídí Gabriel (John Travolta), je v Británii vyráběný TVR Tuscan. V USA se neprodává, protože nesplnil limity pro vypouštění emisí. (Rocky62)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama