Reklama

Reklama

Východ je východ

  • Velká Británie East Is East
Trailer

Obsahy(1)

George Khan je hrdý Pákistánec, který si ve Velké Británii našel ženu a zařídil krámek. Jeho sedm dětí však dnes a denně musí řešit problémy, které sebou nese smíšené manželství. A to znamená život plný kompromisů, protože v městečku Salford jsou Khanovi jedinou menšinou s jinou barvou pleti a náboženským vyznáním. Otec nutí rodinu zachovávat dávné tradice, které už jeho potomkům nic neříkají, zatímco matka musí řešit problém, zda se postavit na stranu milovaného muže nebo hájit právo dětí na vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

emma53 

všechny recenze uživatele

To by měl George vidět, jak se žije třeba v Leedsu, kde je těch menšin mraky, mají své městské čtvrti a projížděním jsem si připadala, že projíždím snad celým světem. V souvislosti s tím je tam nepřeberné množství míst jejich uctívání, stačí si vybrat. Jsem přesvědčená, že ten, kdo tam žije dvacet let a víc, musí nutně dojít k mnoha kompromisům. Ovšem ne tak pan Khan, taťka sedmi dětí, tak trošku despotík a puritánek. Ještě, že měl manželku, které by měl líbat ruce každý den. Je to dramédie v mnoha tóninách, kde se vám někdy budou cukat koutky úst smíchy, aby vzápětí zatuhly nad jinými situacemi, kde jeden žasne, kam až se dá zajít, aby se dodržela určitá tradice. Chudák klučina. Fajn jednohubka za tři hvězdy.......lepší. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vynikající hořká komedie z prostředí pákistánské rodiny, žijící v Anglii. Myslím, že tento film velmi dobře vystihuje ten hlavní problém těchto muslimských přistěhovalců. Ten problém je v tom, že oni chtějí žít u nás v Evropě podle svých ortodoxních pravidel, která jim ukládá jejich víra. Nechápou, že to není možné, že naše kultura a víra je zcela jiná než ta jejich a že je na nich, aby se přizpůsobili, protože oni jsou tu cizinci. V tomto filmu se tento problém řeší převážně s humorem, ale tvrdohlavý otec stále lpí na tradicích a nechápe, že jeho děti chtějí žít už jinak, protože se narodily už v Anglii. Proto je závěr i dost dramatický a končí to tak nějak do ztracena, bez řešení. Většinou jsem se bavil a tak hodnotím nadprůměrně. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento film vznikl před 19 lety a příběh se posouvá ještě o dalších 28 let zpět od doby vzniku a rovnou chválím zpracování, opravdu jsem se ocitl na začátku 70. let. Za příběh naopak strhávám bodík za trošku nanicovatý závěr a že u mizivé gay složky udělali z přítele jednoho ze synů květovanou pisklavou buznu. Jinak celkově dobré a jeden recenzent zde to vystihl dle mě zcela přesně: "mrazivá komedie". Doporučuji a myslím, že Vám ta gay složka nebude ani moc chybět ... 5778 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Souznění dvou rozdílných kultur není vůbec žádná prdel. Britové, Pakistánci, Muslimové, Indové. Všechno se v tomto příběhu setkává, aby nám nádherně ukázalo, co za problém může vzniknout, když se benevolentní Evropa setká se striktními pravidly východu. Možná i proto ten originální název. Každopádně natočeno to bylo Irem, takže jsem se občas od srdce zasmál, ale i povzdechl nad tím, co všechno mi na východ od nás přijde nelogické. Příjemný, ale místy dost smutný střet dvou (a více) naprosto rozdílných kultur. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tie ,,bloody kids", co jedia bravcove maso, nechcu si zobrat koho im vybral ich despoticky Pakistansky ocino, islam ich absolutne nezaujima, dokonca randia s anglickymi dievcatami a su homosexuali. Stret stareho tradicneho sveta s tym novym prinasa mnoho usmevnych situacii a vydarenych zartov. Celkom prijemne prekvapenie. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama