Reklama

Reklama

Godzilla VS Destoroyah

  • Japonsko ゴジラVSデストロイア (více)

Obsahy(1)

V tomto díle hrozí Zemi katastrofa, která by měla za následek zničení celé planety. Godzilla se hrozivě zahřívá a mohla by zapříčinit protavení až k zemskému jádru. Vojáci se jí proto pokoušejí všemožně ochlazovat až je nakonec zmražena. Ale město je napadeno zmutovanými obludami a obřím monstrem Destroyerem. Na pomoc proti tomuto zlu přichází mládě godzilly, ke kterému se připojí i znovuprobuzená Godzilla. Nastává tak boj s monstry, ale i dřívější problém - Godzilla se stále zahřívá. Podaří se Zemi zachránit nebo bude zničena? (Chupacabre)

(více)

Recenze (23)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tolik kultovní a skvělá 90. léta v Japonsku. A zrovna v roce mého narození. Díval jsem se tehdy v Itálii a můj smích byl opět slyšet. Není to seriózní původní Godzilla ani pohádková Godzilla Vs Mothra, je to těžká blbůstka, jejíž a dalších děl ze série kultovitost asi nebude náhodou. Na konfrontaci s King Kongem to nemá, ale na ni nebude mít nic. A Godzilla je tu tentokrát jako klaďas. :) ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z povedenějších dílů Godzillí série. Ta tentokráte čelí hned dvěma problémům - tělesné teplotě a Destoroyahovi. Ano, díky Oxygen destroyeru z prvního dílu se nám Godzilla trošku přehřívá a zároveň se na scéně objevuje živoucí ztělesnění Oxygen destroyeru - Destoroyah. Monstrum, které se na scéně objevuje jako mikrob, aby během filmu nejen dorostlo velikosti Godzilly, ale zároveň si prošlo i několika vývojovými fázemi. Tento díl Godzillí série hodně odkazuje na poůvodní snímek z roku 1954 ať už "flashbacky" tak i obsazením některých herců z původního filmu. Režisér Takao Okawa se k sérii s milovaným monstrem vrátil již po třetí. Jeho první setkání s Godzillou bylo v roce 1992 ve snímku Gojira tai Mosura / Godzilla vs. Mothra, poté o rok později ve snímku Gojira VS Mekagojira/ Godzilla vs. MechaGodzilla II a naposledy do série zavítal v roce 1999 se snímkem Gojira ni-sen mireniamu / Godzilla Millenium či Godzilla 2000. Godzillu si zahrál Kenpachirô Satsumam který do Godzillího světa patřil od roku 1971 až do roku 1995 (následuje výčet asi deseti filmů_________________________1971 - Hedorah ve filmu Gojira tai Hedorah / Godzilla vs. Hedorah, 1972 Gaigan ve filmu Chikyu kogeki meirei: Gojira tai Gaigan / Godzilla on Monster Island, 1973 opět Gaigan ve filmu Gojira tai Megaro / Godzilla vs. Megallon, 1984 poprvé jako samotná Gojira ve filmu Gojira / The Return of Godzilla, či Godzilla 1985, 1989 Gojira ve filmu Gojira tai Biorante / Godzilla vs. Biollante, 1991 Gojira ve filmu Gojira VS Kingugidora / Godzilla vs. King Ghidorah, 1992 Gojira ve filmu Gojira tai Mosura / Godzilla vs. Mothra, 1993 Gojira ve filmu Gojira VS Mekagojira / Godzilla vs. Mechagodzilla II, 1994 Gojira v kraťasu Kaijû puranetto: Gojira a také ve filmu Gojira VS Supesugojira / Godzilla vs. Space-Godzilla a naposledy v roce 1995 jako Gojira v tomto filmu, neboli Gojira VS Desutoroia / Godzilla vs Destoroyah__________________________a tady končí výčet filmů). Godzillu jr. si zahrál ´Hurricane Ryu´ Hariken, který se po boku Satsumamy (ne)objevil ve čtyřech filmech - 1991 jako King Gidorah, 1992 jako Batora, 1993 jako Bebigojira a nakonec v roce 1995 jako Gojira jr. Jak vidno i na roli, ve které nikdo neuvidí vaši tvář (či cokoliv jiného) lze postavit celkem slušnou kariéru :-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Desutoroia“ je natočen pro fanoušky série, kteří znají předchozí filmy a mají vztah k jednotlivým monstrum. Jsou zde odkazy na starší filmy, jsou zde různé narážky a je zde vývoj, který pokračuje. Navíc je strašně moc vidět, jak se tvůrci snažili jak o originální příběh, tak i o originální pojetí soubojů, což se celkem povedlo. Finální zúčtování opět stojí za to a tenhle díl jde jen doporučit. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Mám z tohodle dílu smíšené pocity. Destoroyah je fajn hnusák, zajímavý nápad s Godzillou jako časovanou bombou, hromady modýlků tanků jako za starých časů a úžasná Ifukubeho hudba. Perfektní jsou taky odkazy na legendární první díl. Na druhou stranu se mi zdál závěrečný souboj dost krátký až skoro odfláknutý - chápu, ža středobodem filmu je zánik Godzilly, ale Destoroyah byl potřen až překvapivě snadno na to jaký že to měl být badass. Super X-III není žádná extra vychytávka, kor když většinou nebojuje ale ochlazuje Godzzilu a tvůrci si taky mohli odpustit scénku lovení malých Destoroyahů kompletně vykradenou z Aliens. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

S Godzillou nie je niečo v poriadku, je celá žeravá a dymí sa z nej. Silno sa totiž zahrieva a napokon má vybuchnúť, čo bude mať za následok nukleárny holokaust a koniec sveta. Japonci preto vyvinú zmrazovacie zbrane aby ju trocha schladili. Medzitým sa však začnú rozmnožovať nejaké nové príšery. Najprv sú mikroskopické a zožerú len pár rýb, rýchlo však vyrastú na hračkársky vyzerajúce krabovité potvory s votreleckými vyskakovacím sánkami. Súboj týchto potvor s elitným komandom tiež pripomína votrelcov. Nakoniec sa vyvinie jeden obrí Destoroyah a jeto teda riadne apokalyptické hovado. Godzilla bude mať zasa plné pazúry práce a tentoraz jej helfne aj synátor Giodzilla Junior. Záverečný zápas s Destoroyahom je už tradične efektný a plný rozprskávajúcich sa mrakodrapov, aj keď nemá na predchádzajúci súboj so Spacegodzillou ktorý bol predsa len veľkolepejší. No a napokon príde ten okamih na ktorý sa čakalo a Godzilla sa predsa len roztaví. Fakt ma to vzalo. R.I.P ()

Zajímavosti (10)

  • Posledný film o Godzille od producenta Tomoyuki Tanaku, ktorý sa ako jediný podieľal na všetkých predošlých snímkach o tomto monštre. (beso74)
  • Do obleku Godzilly juniora se oblékl japonský herec Hurricane Ryu, který stejné monstrum zahrál i ve filmu Godzilla vs. Mechagodzilla (1993). (Terva)
  • Film vydělal osmnáct milionů amerických dolarů, čímž se stal nejziskovějším japonským snímkem roku 1996. (Terva)

Reklama

Reklama