Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa sústreďuje na mladú ženu Margaret, ktorá bola prepustená z väzenia. Nemá kam ísť, a tak ju ubytuje dobrosrdečná pani Grantová. Margaret čoskoro zistí, že pani Grantová ubytováva len krásne mladé ženy, ktoré mali problémy so zákonom, a práve tieto ženy sú unášané sadistickou sektou. Tá ich následne obetuje brutálnym spôsobom, pri ktorom im osoba zahalená v červenej maske prebodne telo. Je to len náhoda, alebo je pani Grantová skutočne spriahnutá s touto sektou a Margaret má byť jej ďalšou obeťou? (Astaroth12)

(více)

Recenze (9)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tajný spolek "pošahaných" sadistů v neznámém giallu s poměrně dobrou atmosférou. Hlavním tahákem jsou určitě Rosalba Neri, Dada Galotti, Karin Schubert a další krásky italského filmu sedmdesátých let. Už jenom kvůli nim jsem se na to těšil. Děj je občas prošpikován momenty, které jsou podivné a nesmí se v nich hledat logika, ale celkově mě snímek zase až moc nezklamal. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma veľa nezmyselností a docela chaoticko neprofesionálny prístup režiséra,lebo v tomto prípade tu bolo veľa vecí ale skoro žiadna nedávala zmysel asi taký miš-maš guláš.A k tomu dosť dopomohli aj zle hrajúci herci ale aspoň ženy v tomto filme prekypovali krasov.Malo to pár atmosferických chvíľok ale len sporadicky.Hlavne bola nuda z veľmi nudnými dialógmi.A neskutočne jeblé finále ma utvrdilo v tom že tvorcovia sú úplne mimo .Velmi netradičné giallo ale ani to nezabránilo veľmi slabému dojmu z neho. ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Dievča z izby číslo 2a je presne ten typ gialla ktorý príliš nestavia na neznámej identite zabijaka, ale ide skôr o spiknutie tajného spolku či sekty. Patrí teda do kategórie, kde sa nachádzajú také žánrové skvosty ako La Corta notte delle bambole di vetro (1971), The House with Laughing Windows (1976), či Il Profumo Della Signora In Nero (1974). Jedným dychom však treba dodať, že tento kúsok je o dobrú triedu nižšie... Prečo? Lebo všetko je tu ťažko priemerné, herecké výkony sú veľmi mdlé, hudba nevýrazná, akcia skôr úsmevná než napínavá a scenár nudný a bez nejakých zvratov či prekvapení... Navyše, už keď som videl meno neznámeho amerického režiséra (viz jeho úbohá režijná filmografia), šípil som aj slabý vizuálny zážitok a plne sa to potvrdilo. Málo talentovaný tvorcovia nemohli dokázať navodiť atmosféru ani použitím všemožných žánrových klišé, scenár s občasnými logickými kopancami je gradovaný neprekvapivo, spiknutie a motívy sekty sú nepresvedčivé a záverečný "útok" na sídlo sekty je amatérsky až hrôza... Jediné čo sa ako-tak podarilo bol ústredný sektársky zabijak, vo veľmi vydarenom kostýme a jeho (pomerne prekvapivá) identita... ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní začátek navnadí diváka na stylovou podívanou, no po nedávné zkušenosti s The Iguana with the Tongue of Fire jsem byl radši s očekáváními opatrnější. Objeví se zde poměrně klasické trýčky jak postrašit diváka, objeví se zde některé prvky, které definují žánr gialla. Naprosto vynikající je sado-maso-fetiš obleček červeno-rudé barvy hlavní záporné postavy. Temná atmosféra zde místy je, příběh je zajímavý, ale v samotném závěru jsem si nebyl jistý, jestli režisér neztratil soudnost, protože záverečná honička je docela komická. Ale celkově pohoda. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Neznámé, ale jinak celkem solidně natočené překvapivě temné giallo, ke kterému mě přilákal v první řadě místní senzačně vyhlížející plakátek. Děj filmu je prostý - sadistický zabijácký kult unáší, vězní a poté pod halucinogeny obětovává mladé hezké ženy. Vynalézavé vraždy (dlouhý kovový bodec pronikající skrz maso), kterých ale sumárně zas až tolik nebylo, decentní nahota, dobré hraní, solidní atmosféra (starý oprýskaný dům a některé strašidelné momenty) a překvapivý hlavní zabiják-vykonavatel pod červenou katovskou rouškou (i když tak od poloviny filmu jsem tušil, kdo by to mohl být, a nakonec jsem se nemýlil), konec byl slabší, akce pomalá a směšná, ale herečky všechny do jedné opravdu nádherné...Filmu bych vytkl snad jen nedostatek tajemství a momentů překvapení. Není to nejhorší giallo, ale ani nejlepší, tak něco ve středu..Podobné filmy: Bloody Pit of Horror, některé Martinovky nebo třeba podobně neznámé Amuck.. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama