Reklama

Reklama

Frankensteinovy zrůdy

(neoficiální název)
  • Itálie Terror! Il castello delle donne maledette (více)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za vesnicí se objeví neandrtálec, na něhož mají místní už nějakou dobu spadeno. Obklíčí ho a ubijí. Doktor Frankenstein, který má poblíž hrad, vezme jeho tělo a pomocí energie z bouře ho oživí. To ale nestačí, protože vesničané mu téměř rozbili mozek, a tak ho musí doktor nahradit jiným. Do toho přijede na hrad Frankensteinova dcera Maria se svým snoubencem a přítelkyní Kristou. Vše se rozjede v momentě, kdy doktor nechá z hradu vyhodit problematického liliputa Genze, a ten nachystá pomstu. Barvotiskový horor má více nahoty než strašení. Ne že by to vadilo, ale přeci jen od hororu očekává divák něco jiného. Spíše 2* zvyšuji za konec, kdy dojde na spoustu mrtvol a temné zakončení. - Byl zrůda, leč otázkou zůstává, jestli nejsme zrůdy i my.- Nejhorší postavou je liliput - fakt na zabití. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nepovedený, a snad nejpitomější film svého druhu. Ne, tohle matoucí, nesmyslné, a neuvěřitelně kýčovité monster mišmaš, mně naštěstí úplně minulo (i když samotná myšlenka je hodná génia skutečně!), ve filmu se jen zřídka kdy stane (odehraje) něco zajímavého, a tak nuda převládá prakticky až do konce. Tohle chudičké a levné dílko nemá žádný pořádný děj a zápletku, je tu jen nahota a nějaké to voyeurství (trpaslík Genz v akci, skvělý Michael Dunn, který zemřel předčasně a to už v roce '73), tradiční hororové aspekty (typické pro italskou gotickou školu) zde moc dobře nefungují, to co tu divák sleduje je spíše neúmyslná komedie-porodie samotného žánru (kdy se prostě člověk kolikrát neubrání výbuchům smíchu, třeba právě při přátelství trpaslíka a člověka neandrtálského!) než hrůza, která by vám měla spíše navodit strach. Tohle je vážně snad jeden z nejhůře interpretovaných Frankensteinů (hrál Rossano Brazzi, bratra režiséra Oscara, který je dost možná i pod tímto filmem podepsán právě jak režisér, dodnes je to velkým tajemstvím kdo za tím filmem vlastně stál), který jen co do masky (make-upu) je na hony vzdálený Universalskému originálu. Ale jen o něm film samozřejmě nebyl, tady byli navíc trpaslíci, neandrtálci, zrůdy, monstra, obři, etc. Na Italy vážně slabota, větší úspěch možná trochu překvapivě sklidil film ve Státech, kde vyšel pod názvem " Dr. Frankenstein's Castle of Freaks". 2*, jedna za neandrtálce Ooka! (hrál nezapomenutelný italský béčkař Baccaro, zde pod pod kuriózním pseudonymem Boris Lugosi!) a druhá za atraktivní Simonettu Vitelli (dceru brakového režiséra Fidaniho) pro kterou to byl v pouhých 24 letech možná trochu překvapivě poslední film. Kdy její tatík už tou dobou moc netočil a ostatními režiséry nebyla asi dvakrát moc žádaná a vyhledávaná. Čistý Eurotrash! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Fajnšmekerský eurohoror, obsahujúci síce ingrediencie, ktoré tento svojský žáner vytvárajú a zosobňujú, ale tie skôr páchnu ako voňajú. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama