Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro člověka bez nadhledu, představivosti a smyslu pro humor bude South Park jenom vulgárním kýčovitým dílem bez jakékoli hodnoty, prostě odpad a spodina zábavy. Většina ostatních si všimne, že South Park je poměrně hodně zajímavé dílo, které přináší unikátní a zpravidla hodně zajímavé pohledy na věci, které nás zajímají a které jsou často velmi aktuální. Zkrátka pod vším tím nadáváním, vulgaritou a pro někoho možná i kýčem se velmi často objevuje zajímavý nápad, pohled na věc jiným naprosto unikátním způsobem, spojení různých věcí, na které bychom nepřišli... Jistě, podání je pokaždé hodně přitažené za vlasy a situace jsou doháněné do krajností, ale je to přece kreslený seriál a navíc komediální, takže komu to může vadit. Takže i pro člověka, který dokáže odhlédnout od všeho toho, co jiné suchopárné intelektuály uráží a odpuzuje může být tohle dílko opravdový skvost. No a pro všechny ostatní lidi (mě nevyjímaje), co je rozesmějí i vtipy o prdění a co se chtějí prostě jenom bavit, je tohle prostě poklad... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, vy zasraný hipíci! I když na americkou politiku nebo kulturu z vysoka seru, South Park si z ní dokáže dělat tak nehoráznou prdel, že nezbývá nic jinýho, než tvůrcům poděkovat za ty dlouhý léta nekorektní zábavy. Stvořili totiž kult. Áno? Kult, kterej se může rovnat jen velikosti rypáku Barbry Streisandový. A to je, kurva, už co říct, áááno?! V něm spousta postav, z nichž drtivou část budete milovat (Timmyyy!!!), menší část nenávidět (Ručníček) a zbytek vám bude tak nějak putna. Třeba Terence a Phillip, ááno? Kyle je Žid, Stan chudší verze Brandona Walshe, Cartman je vychcaná píča a Kennyho zabíjej v každym dílu, parchanti! Zajímavý je ale sledovat třeba vývoj učitele Garrisona, kterej se od lacinýho podivínství s panem Kloboukem/Větvičkou postupně vybarví v buznu a nakonec se předělá na ženskou. Stanův tatík je ale taky kus kreténa, áno? Jasně, občas je tomu vytýkaná podoba s uťápnutýma Simpsonovýma, i ty halloweenský díly by se tu našly. Ale na to sere pes. Áno? A já na vás taky seru. Jdu domu! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Drž tu svojí zasranou hubu strejdomrde. Jsi kokoty kouřící a prdele lízající strejdomrd. Jsi strejdomrd, je to tak. Nikdo nešuká strejdy tak jako ty. Drž tu svojí zasranou hubu strejdomrde. Jsi ten, co ošukal svýho strejdu, strejdomrde. Nejíš, nespíš, trávu nesekáš, jen celej den svýho strejdu mrdáš. Drž tu svojí zasranou hubu strejdomrde. Jsi kost kousající parchant, strejdomrde. Jsi strejdomrd musím říct. Včera jsi svýho strejdu ošukal. Strejdomrd to je: S-T-R-E-J-D-O mrd. Jsi strejdomrd! Vyližte mi prdel." ***** ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Komu South Park připadá jako čistě vulgární a stupidní zábava, tak se omlouvám, ale ten to vůbec nepochopil. Jen v South Parku dokáží vystihnout aktuální dění a společenské situace tak trefně jako právě tady. Mnohy se zaobírají tématy, o kterých jinde neuslyšíte. Protože se o nich nemluví nebo protože se nad tím někdo jiný ani nezamyslí. Ano, South Park dokáže být i hodně drsný a (nejen)rasistický, ale právě proto se jedná o takový klenot: Tvůrcům není naprosto nic svatý a dokáží si ze všeho udělat pořádnou p*del. Jen je škoda těch posledních dílů, kde jde v podstatě o to samé dokola: děcka udělají nějaký průšvih (a většinou jde ještě o fantasy/virtuální nebo jinou realitu), který ovlivní celé město, včetně jejich rodičů, kteří mají poslední dobou víc prostoru, než naše oblíbená partička. Ruku na srdce, kouzlo South Parku se s posledními sériemi vytrácí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

South Park jsem dlouho neznal, pak jsem ho nakoukal skoro najednou (to bylo těch 2014, kdy jsem psal první komentář, teď je 2021) a hodně se mi líbil. Teď se na to dívám zpětně a bohužel musím opět vycouvat - jak stárnu a jsem výrazně , jak to říct, asi prostě "progresivnější" než jsem byl, tak vidím problémy toho humoru, který produkuje kusé povedené vtipy (někdy hodně povedené), ale taky má tendenci uzamykat člověka v jeho světě. Celý South Park je založený na tom, že vše, co jakýmkoliv směrem vybočuje ze vidění světa Parkera a Stonea, je zesměšňováno a ponižováno - starat se o něco víc než oni je špatně, starat se o něco míň než oni je špatně. Projevit o něco upřímný zájem je hodno největšího ponížení. Ano, najdou se epizody, kde to tvůrci pojmenovávají, ale to nemění na to, že v tom rámci dál operují. A jak stárnou, svět se mění a oni ne, ještě víc se odhaluje jejich pohled s nasazenými klapkami na očích - seriál se proměňuje v "Old Man Yells At Cloud". South Park nepadnul, ale plně se odhalil a bohužel to zpětně ovlivňuje kvalitu celého seriálu. Bohužel ne každý jejich nesmysl byl tak jednoznačně vyvrácený jako jejich posměch klimatické změně, za který se omluvili - jenže je celkem jednoduché uznat chybu u něčeho tak zjevného. Je bohužel dost dalších věcí, které kvůli své krátkozrakosti otrávili degradujícím humorem. Je to smutné - South Park je silně moralizující seriál, ovšem jeho morálka je tak úzká a rigidní, že se mění v totalizující sílu. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Postava Ručníčka byla vytvořena natruc. Autorům začalo vadit, že každá nová postava se stala ihned předmětem marketingových aktivit, a tak vymysleli nejstupidnější možnou věc pro seriál - mluvící ručník. (don corleone)
  • Dánská píseň "Tjing Tjang Tjing", kterou může divák několikrát slyšet během celé 20. série, pochází z dánské televizní série Pyrus Series (od r. 1994), konkrétně z vánočního dílu Alletiders Jul. (P. J. D.)
  • Butters se narodil 11. září. (masw)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama