Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Totální mizérie po relativně schůdné jedničce. Hlavní "scary kiddo" je spíše k smíchu a jeho "zádumčivý" pohled mě několikrát slušně rozřehtal, stejně jako postava indiána, která je podobně ambiciózní. Jen pro zajímavost, o hudbu se zde postaral Daniel Licht, autor geniální zvukové stopy seriálu Dexter. 20% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pozor vysoké napätie! Posledná obeť, ktorá logicky nebude poslednou je správne démonický diel, ba čo viac, rozhodol sa nehľadať vykúpenie v náboženstve. To popisuje čoby fanatickú sektu len s lobotomickými schopnosťami. Triky ešte zamrzli v 84´ ale hudba je opäť na úrovni a pritlačilo sa na explicitnosti. Najmä woodoo v kostole posadí na zadok. Osadenstvo obyčajné s jedinou výnimkou, kočkou na skútri, ktorej magnetizujúca postava a hypnotizujúce prednosti nedovolia hľadieť inam. Konečne som mal dôvod tomu nesympatickému chalanovi fandiť. Samozrejme, že pri šteklivej scénke všetko v najlepšom prekazia sadistické deti a indián na kombajne, ale inak všetko dobré. Bonusové body pripisujem za trefné podpichovanie nedopečeného predchodcu, ale zásadná informácia! Žiadne parodovanie sa nekoná, kukuričný sequel je dostatočne drsná a temná záležitosť, aká nečakane navnadila na ďalšie epizódy. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

V Gatline polícia nachádza telá rodičov detí, ktoré ich pod vplyvom Isaaca a Malachiela povraždili a na miesto prichádzajú, ako inak, novinárske hyeny. Jedným z nich je aj oco so svojim dospievajúcim synom, ktorých vzťahy nie sú práve najlepšie. Syn nadviaže kontakt s miestnom dievčinou a ubytujú sa u pani, ktorá sa rozhodne integrovať jedného z chlapcov z Gatlinu v susednom meste. Integrácia utečencov z Gatlinu v novom domove dopadne po vzore integrácie kakaovníkov v európskej múmii a tak sme svedkami pokračovania vyčíňania detí pod vplyvom "toho, ktorý kráča medzi riadkami". Oproti prvej časti má príbeh zaujímavejší úvod a ak by to príbehu nebolo zapracovaná indiánska vsuvka s rasistickým podtextom voči bielym ľuďom tak by film mohol mať aj vyššie hodnotenie. Každopádne, hodnoteniu ubral aj miestny šerif, inak to bol priemerný horor. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už jednička nebyla nic extra, ale podržela jí aspoň ta solidní osmdesátková atmosféra, ale 90 léta už já osobně vnímám jako desetiletí kdy začal úpadek hororového žánru a začala se točit jenom nesmyslná z ničeho vylouhovaná pokračování slavných sérií. Dvojka se jednou vidět dá, ale další díly už fakt přijít neměli.40% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička, jednička měla vynikající herce, tady sou spíše průměrní a to jak na straně dospělých, tak i dětí. Nelíbila se mi tady ta příběhová linka, kdy dospělí dělají nekalé kšefty s kukuřicí a míchá se to s hlavní příběhovou linku, kde děcka a nebo tajemná síla vraždí. Když už je řeč o mordování, vraždy sou zde kreativnější a nejsou mimo kameru a to přestože rozpočet byl o něco slabší. Tak stojí za pochvalu, protože jako položit na někoho barák, tak to stojí za pozornost. A byť příběh mně bavil o něco méně, než u předchozího dílu, tak furt to dobře utíká a stále tam zbylo místo na nějaké to filozofování, byť u jedničky to chytře podsouvali, tak tady to dost tlačili. Ve výsledku to neni špatný, ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra a kvalitní herci kteří by to táhnuli. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film se původně měl jmenovat Children of The Corn II. Deadly Harvest. (Terva)
  • Natáčené probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)
  • Druhý a zároveň poslední film ze série, který byl uveden v kinech. Následné příběhy byly vydávány rovnou na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama