Reklama

Reklama

Skalpy

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka šesti pošetilých studentů archeologie se vydá kopat na staré indiánské pohřebiště. To ale rozhněvá místního pomsty a skalpů chtivého démona, zvaného Black Claw, který se pochopitelně s nějakým tím masakrováním troufalých teenagerů příliš ostýchat nebude... (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Proslulý sračkař Fred Olen Ray už v počátcích své dlouholeté kariéry naznačil, kudy jeho tvůrčí cesta povede. Pouštní horor Scalps je toho skvělým příkladem. Tyhle hodně tupé postavy, špatnou kameru a srandovní masky musíte buď milovat, nebo nenávidět, nic mezi tím. Termín "béčko" je pro něj urážka a s hrdě pozdviženou hlavou si to vesele míří do ještě spodnějších vod. Ale abych nebyl hajzl, díky rušivému hudebnímu doprovodu to má svojí zvláštní atmosféru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Livingdead by asi pochválil krásnou přírodu, Obitus určitě čudlíky :-), já pochválím výborné prostřihy a v jistém smyslu docela šílený hudební doprovod. Samozřejmě dobovou osmdesátkovou atmosféru a jistou celkovou psychopatičnost. Naposled jsem něco podobného viděl snad v australském Lost Things. Zajímavé, dnes již netypické. Ale pro mě milé překvapení. Snad pro tu podivnost. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rayovi začátky nebyly moc snadné, na jeho filmy nemohl sehnat peníze a dost často musel improvizovat. Scalps je jeho 4 film a opět jako u Alien dead se snažil o vážnost, ta se mu sice povedla na jedničku, je to prakticky bez humoru a cituje to dost slasherů, nicméně ale blbej scénář byl hodně slabej, a to nemluvím o herci hlavní role kterej byl šíleně nepřesvědčivej. Ray to zvládl na jedničku, ale scénárista, bohužel ne. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Od pol pása hore nahý indiánsky maniak s tvárou v pokročilom štádiu rozkladu (výborná maska! :-)), v modrých rifliach a bielych teniskách, so sekerkou v ruke zrazu odniekadiaľ priskočí a odsekne hlavu zjavne nič netušiacej obeti. Telesné šťavy striekajú prúdom... Už po 40 sekundách filmu mi bolo jasné, že som sa ocitol v plytkých béčkovo-céčkových vodách, voči ktorým mám od istej doby určitú slabosť. Spôsobujú mi potešenie, no v tejto snímke mi k absolútnej spokojnosti chýbalo trochu viac gore efektov a erotiky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray, to je takový Uwe Boll 80-90. let (no vlastně točí dodnes). Troufne si na každý žánr, ale většinou to za nic nestojí. Výborný námět o nasraném indiánském šamanovi pojal jako mystický horor, ale nohy mu podráží otravná hudba, mizerná kamera i efekty a nepředstavitelná nuda. Film má 1:16 bez titulků, ale víc jak 50 minut se nic neděje, jen sledujeme partu nesympatických idiotů. Když už to konečně začne, stane se z filmu hodně slabý slasher. Hvězdičku za jakous takous atmosféru a výborné gore (skalpování). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama