Reklama

Reklama

Zámek čistoty

(festivalový název)
  • Mexiko El castillo de la pureza (více)

Obsahy(1)

Na základě zprávy z černé kroniky napsal Arturo Ripstein příběh zakládající se na skutečných událostech. Despotický otec chce ochránit své tři děti a manželku před nečistým venkovním světem, a tak jim nedovolí opustit dům. Po dobu 18 let jsou děti uzavřeny v prostoru velkého domu a vyrábějí jed na krysy, který chodí otec prodávat. Zároveň své potomky vyučuje v duchu zvrácené osobní ideologie, kterou se jim snaží vštípit. Se změnou ekonomické situace v zemi začíná být obtížné uživit rodinu. Navíc dvě z dětí dospívají a začíná se negativně projevovat jejich izolace. Uvědomují si otcovu diktaturu a rozhodnou se proti ní bojovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Terminus 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události – dospívající děti se snaží vymanit ze zajetí domu i vlivu výchovných praktik despotického otce (hraje ho Claudio Brook, jehož jsme mohli vidět i v mexické Fridě a několika filmech Luise Buñuela /titulní role v Šimonovi na poušti/). Snad jen fakt, že jim otec poskytuje domácí tělesnou i (poněkud zvrácenou) duševní výchovu, zamezil úplné degeneraci potomků (vzpomeňme na sestry z Jablka Samiry Makhmalbaf). Celonárodní ekonomické problémy však mají vliv i na zaběhaný chod domácnosti, jejíž příjmy pramení z prodeje jedu na krysy. Podaří se dětem dosáhnout duševní i fyzické svobody? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak tupá policajná akcia, aká bola v závere tohto filmu, sa len tak ľahko nevidí! Vlastne kôli nej som jednu hviezdičku i ubral. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Sugestivní vyprávění o velkém zamčeném domě s patiem, v době stálého deště. Pomalu se odvíjí příběh matky a tří dětí zotročených a vychovávaných podivínským mužem, což se mu nakonec vymkne z rukou. Působivý a nestárnoucí film.(max.90%) ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - TRIBUTE TO ARTURO RIPSTEIN - Pocta Arturo Ripsteinovi - 55%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.9/201 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama