Reklama

Reklama

Černý palác

(festivalový název)
  • Mexiko Lecumberri
všechny plakáty

Obsahy(1)

Černý palác je lidové označení pro největší a ve své době nejmodernější mexické vězení Lecumberri založené roku 1900. Těsně před jeho demolicí se podařilo zachytit především každodenní život odsouzenců. Snímek patří mezi klíčové latinskoamerické dokumenty originálně reflektující společenské změny. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (4)

vorheese 

všechny recenze uživatele

Děs a běs. Tak nudný dokument, aby člověk hledal s halogenem. Ani nevím, jak jsem na něj ve Varech dostal, ale byl to nejhorší film, který jsem tam letos viděl. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda, šeď šeď. Jedinej snímek, který jsem na 43. KVIFF nedokoukal ( a zdaleka jsem nebyl sám ). Věznice je architektonicky impozantní, ale filmařsky mě tenhle dokument vůbec nevtáhl. Začátek byl slibnej, ale pak už to šlo jen z kopce. Negativní dojem ještě umocnoval příšerně hlasitej zvuk. Tímto bych chtěl zároveň poděkovat onomu pokladníkovi, který nejen že mě natáh o 2 kila, ale ještě doporučil tenhle film - už vim přesně, co si představit pod pojmem nováčkovská daň :)) ()

Reklama

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - TRIBUTE TO ARTURO RIPSTEIN - Pocta Arturo Ripsteinovi, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.28/135 ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Děsně strohej dokument o mexickym vězení, rozděleno bez navázností na kapitoly. Dlouhý, nudný a trochu zajímavý tim tématem. ()

Zajímavosti (1)

  • Film měl být původně krátkometrážní pod 30min. (exitak)

Reklama

Reklama