Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviem to hneď na rovinu ako som sa zoznámil z tými mladými pipkami,keby ich nezabil vrah asi by som to musel urobiť ja.Príbeh nie je výnimočný,takýchto podobne ladených filmov je veľa.Originalita vôbec žiadna.Vraždy asi dve boli slušné ale ostatné boli mimo záber a z gore efektami sa tiež šetrilo. Veľmi nezmyselné spracovanie.Jeden z veľmi slabých slasherov,lebo ani tá koncová pointa ma neuspokojila. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerny slasher som vcera zhliadol:) Ani neviem co by som mu mal vytknut..snad nie velka roznorodnost smrti.....taka sekerka by sa tam urcite hodila na par "zarezov" na porisko. konanie postav a ine casto kritizovane veci v hororoch bolo miestami take hororove..ale mne sa to paci...sak tak to ma byt:) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům milosrdných sester“ je příjemným zástupcem osmdesátkového slasheru. Nepřináší mu výrazně nic nového, ale divákovi na druhou stranu dává přesně to, co očekává. Jako kdyby se v 80. letech ještě natáčely slashery, které bavily, jako kdyby tomu doba přála. Dnes by podobný slasher prostě nefungoval. Zajímavé kouzlo amerických osmdesátek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento slasher patří mezi ty méně známé, tedy alespoň u nás – ale ve světě patřil dlouhou dobu mezi nejoblíbenější. Poslední dobou se podobných filmů točí mraky, ale většina z nich nesahá tomuto kousku ani po kotníky. Hlavní zásluhu na tom má především skvěle vybodovaná atmosféra, která nás bude provázet napříč celým snímkemNěkteré scény jsou sice vlažnější, ale některé jsou zase naopak doslova pastvou pro oči. V těchto chvílích atmosféra a především napětí doslova graduje v nejvyšších otáčkách a jen málo který divák může říct, že se zde nudil. Samozřejmě i zde se vyskytnou trošku nudnější pasáže, zvláště pak konec mi přišel zbytečně natahovaný, ale jinak musím říct, že jsem po delší době zase viděl solidní slasher, který si v brzké době opět pustím. Herecké výkony jsou rovněž na přijatelné úrovni a to i přesto, že některé dívky byly vážně na ránu. Trošku však za to mohl i český dabing, ale co už. Příznivci lehké erotiky si zde přijdou rovněž na své, stejně jako milovníci vodních postelí – ti se určitě doteď modlí ať to pod nimi neprdne. Stejně tak si to užijí i důchodci, kteří zde můžou vidět k čemu všemu se dá používat hůlka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tam atmosféra a hlavně zápletka kolem "žertíku." Samotné vraždy jsou totiž dost chabé a vraha ani 99% filmu nevidíme. Herečky ale nejsou úplně špatné a jak jsem už psal, ze začátku to mělo fakt docela grády. Na konci mě zase bavila ta halucinogenní scéna a konečné odhalení vraha ( i když se asi uměl teleportovat a hodně rychle převlíkat). Škoda té monotónnosti vražd. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie prebehlo v lete roku 1981 a s finančnou podporou pomáhal tiež bratranec režiséra. (beso74)
  • Film měl premiéru 21. ledna 1983. (Chatterer)
  • Rotpočet filmu byl 425 000 dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama