Reklama

Reklama

Mutant

  • USA Mutant (více)

VOD (1)

Když se dva bratři, Josh a Mike, vydají na dovolenou do malého města na jihu, najdou v něm většinu obyvatel buď mrtvých, nebo pohřešovaných. Když Mike zmizí také, spojí se Josh s místním šerifem a atraktivní učitelkou a snaží se bratra najít. Při hledání Josh zjistí, že většina obyvatel byla nakažena jistou formou toxického odpadu, který je všechny změnil na toxické upíry, a ti za noci po ulicích vyhledávají lidskou krev. (IFA movie)

(více)

Recenze (20)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sám nevím, jak jsem se k týhle hrůze dostal. V popisku tomu schází "tragédie", protože to je fakt trága. Je to tak strašně špatný, že to neobstojí ani jako nechtěná zábava, a ani rok výroby tomu nemůže sloužit coby polehčující okolnost, protože tou dobou už se přece dávno točily i vcelku ucházející béčkový videofilmy. Tragicky debilní děj, tragický herci, ale nejstrašlivější scény jsou ty s mutanty, směšnými kříženci upírů a zombií, hranými partou motajících se blbě namaskovaných komparsistů a sem tam tedy asi i nějakým kaskadérem. Jediným světlým bodem celého spektáklu je nějaká Jody Medford, holka s hezkou džínovou prdelkou, ale ta chudinka není ani ve zdejší databázi, takže tahle srajda je asi jejích jediných ubohých "patnáct minut slávy". ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkom slušné. Najprv dvaja bratia majú potýčku s vidlákmi a potom sa dostanú skoro do ľudoprázdneho mesta, že nie je až tak ľudoprázdne zistia o nejakú chvíľu neskôr. Takýchto podobných filmov z osemdesiatok sa točilo veľa a i keď ma svižne tempo a niekedy aj ponurú atmosféru, neponúka skoro nič, čo by som nevidel niekde inde. Čo stojí za zmienku je keď sa z človeka stáva príšerka, tam sa s tým celkom pohrali. to pučanie tváre bolo celkom efektné. Film ma bavil do vtedy, pokým sa monštrum neukázalo, keď bolo v rovine neviditeľnosti či predstavivosti diváka, ale ako sa objavilo, tak môj záujem rapídne opadol. Masky boli do cela v pohode, ale ta chôdza a pohybovanie boli až tragický vtipné a určite nemohli nikoho vystrašiť, práve naopak . Že sa nejednalo o krvavý snímok mi nevadil, ale čo mi vadilo, že som predpokladal, že dostanem hlavne atmosférickú lahôdku a ja som pri tom dostal zombie  čo sa zdrbali do vápna a pritom sa tvárili, ako ich to náramne baví. Keby film pokračoval v tom tempe ako s prvej polovice, tak filmu dám oveľa vyššie hodnotenie, takto len za slabé 3*. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už počáteční minuty nenechávají na pochybách, že Mutant bude brnkat především na atmosférickou strunu. Osamělý dům, hustá mlha valící se uprostřed tiché noci a hudba od Richarda Banda (Re-animator, Puppetmaster, From Beyond) je pro začátek pekelná kombinace. Snímek v průběhu sice několikrát zavrávorá, ale to určité napětí si dokáže udržet do zdárného konce. I když tomu námět přímo napovídá, o prolitou krev se musíme tentokrát obejít. Nevadí, některé masky jsou parádní (zejména v momentech bobtnání) a noční sekvence si svou pozornost jistě zaslouží. Dokonce to schytá i jeden spratek. Od režiséra mého oblíbeného Kingdom of the Spiders je tohle další pěkný kousek. Nechybělo moc a vrazil jsem tomu hvězdu navíc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Dříve nebo později ten jed dostane každého!",,Nééé!",,Ale ty to nevzdávej, zlato, nevzdávej!" Co udělá člověk sedící v autě, na něhož se dobývají zombie? Ujede. Co udělá blondýna? Troubí. Jako komedie to není špatné. Slušná atmosféra, nesympatické postavy (nejen Hauser byl na zabití), příjemný vizuál a vydařené masky. Mechanické efekty skvělé - bublající a napínající kůže neměla chybu. Chvílemi člověk úplně cítil ty rozpálené ruce mutantů na krku. Jinak spíše průměrný ekohoror, ve kterém ale zemřou některé klíčové postavy, včetně dětí, útok zombie v závěru připomene Noc oživlých mrtvol a mlha zase Mlhu, což se všechno počítá! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Tentokrát tu máme smrtiacu chemikáliu, ktorá v malom zapadnutom mestečku premieňa ľudí na zmutovaných zombíkov. Horor má štandardnú dejovú líniu: Dvaja bratia prídu do mestečka (jeden z nich o niečo neskôr umrie), nájdu sa prvé mŕtvoly, potom sa objavia zombíci a hlavní hrdinovia musia spojiť svoje sily, aby prežili. Celkom ma prekvapilo aj to, že vo filme nechajú umierať deti, lebo na 80. roky je to trocha neobvyklé. Musím však pochváliť najmä kvalitný scenár, slušnú atmosféru a vynikajúce masky. Najviac zo všetkého sa mi však páčili scénky premien na mutantov, boli nakrútené až prekvapivo dobre. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Během scény ve škole ve 37. minutě lze zahlédnout mikrofon. (Duoscop)
  • Film mal pôvodne režírovať Mark Rosman, no na začiatku filmovania ho nahradil Cardos po tom, čo štúdio namietalo proti spôsobu, akým film natáčal. (Raccoon.city)
  • Poté, co učitelka zkontroluje svého strýce, tak sejde za Joshem (Wings Hauser) a během jejich rozhovoru lze opakovaně vidět stín mikrofonu na zdi. (Duoscop)

Reklama

Reklama