Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Doktor Russell A. Marvin (Hugh Marlowe) spatří se svojí ženou Carol UFO a po zničení střediska SKY HOOK také odhalí, že obdržel zprávu. Při dalším setkání s mimozemštany je doktor Marvin požádán, aby sjednal konferenci ve Washingtonu... Hlavní myšlenka filmu nebyla vůbec špatná. Je docela škoda, že Ray Harryhausen nedostal se svými létajícími talíři více prostoru, protože desetiminutové finále stálo za to. Poslední minuta se do snímku nehodila vůbec, protože těch lidí tam zemřelo opravdu hodně. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně roztomile naivní předobraz mnoha filmových invazí vesmírného nádobí (vč. ID4 nebo Mars útočí, v němž je řada odkazů). Herecky tragické, když si vezmu třeba emocionální reakce nebo spíš jejich neexistenci na dělí kolem, zvlášť hlavní hrdinka se pořád tváří ne jako že přišla o otce nebo že hrozí válka světů, ale jako že musí škrábat pět kilo brambor. Dějově taky zvláštní, když si vezmu že mimozemšťani chtěli vyjednávat, zatímco lidi sami začali útočit, přesto asi jeden z filmů, které posunuly trikové možnosti a inspirovaly další. Harryhausenova práce je tu vidět, když se bortí budovy, ale tenhle styl mi zkrátka víc sedí do starého Řecka k Argonautům a Titánům. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Triky jsou v UFO Útočí na svou dobu opravdu neuvěřitelné, ale příběh divákům předkládá jen poněkud zmatečný příběh o vzniku a průběhu sporu mezi lidmi a mimozemšťany. Zlí mimozemšťané sice měli v padesátých letech za studené války symbolizovat sovětské agresory, ale to je asi tak jediné Searsovo hlubší poselství divákovi (pro Sci-Fi z 50. let typické), které film obsahuje. Na druhou stranu je ale UFO Útočí dobře natočený napínavý a hlavně zábavný snímek, na kterém se tvůrci opravdu vyřádili. Zničených budov a památek je v tomhle snímku opravdu enormní množství :-) Zaujalo mě vysvětlení pohonu létajících talířů a pojetí mimozemšťanů jako mysli ve schránce. Spousta věcí technického rázu nevypadá na první pohled naprosto nesmyslně jako ve spoustě podobných béčkových scifáren té doby. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

No je to sice o něco lepší, než Plan 9 from outer space, ale v provonání třeba s Forbidden planet (taky z roku 1956) ty triky nejsou žádnej zázrak. Navíc ten film je příšerná nuda. Asi tak 70 minut se skoro nic neděje a film nabídne akorát hromadu blábolů o hovně a několik nic moc triků. Navíc je to, podobně jako Plan 9, sestříhaný z hromady různejch jinejch filmů. Posledních cca 10 minut je trochu akčních a obsahuje i trochu (ale opravu jen trochu) zajímavější triky a je to jediná část filmu, na kterou se dá dívat. Na závěr nás pak čeká ještě kýčovitej happy end, kdy hlavní postava a jeho stará spolu trávěj romantickou chvilku kdesi na pláži. Klidně mě ukamenujte, ale pro mě je tohle 70 minut jasnej odpad a 10 minut při nejlepší vůli možná tak 2 hvězdičky. Když to budu hodnotit jako celek, tak je to takovej lepší odpad. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto možno najočividnejšia antikomunistická alegória z 50. rokov pôsobila na mňa štylisticky ucelenejšie, ako slávnejšia Vojna svetov a menej nechcene vtipne, ako Útočníci z Marsu. Pomer kecov a akcie je vyvážený, film slušne graduje, len škoda absencie tej najelementárnejšej logiky. Na moment vidíme v ohrození aj Rusov, tak možno by sa amíci v boji proti emzákom počas studenej vojny spojili aj s nimi. Dnes už asi nie :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Scéna výbuchu lodi je ve skutečnosti záznamem z potopení HMS Barham, k němuž došlo 25. listopadu 1941. (Marek06)
  • Scéna výbuchu bombardéru je záznam létající pevnosti B-29 z 2. světové války. (Marek06)
  • Ray Harryhausen, který pracoval na tricích, ve své biografii uvedl, že je to jeho nejméně oblíbený film, na kterém se podílel. (Marek06)

Reklama

Reklama