Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (443)

pepo 

všechny recenze uživatele

Podarilo sa. Chcelo by to vsak uz trochu zmenu konceptu alebo nabrat viac odvahy ist trochu inym smerom. Je to super natocene, napinave, uvedomele a obcas vylozene super (natahovanie jednej sceny je mega). Bohuzial, piatykrat to iste. Ale keby bola kazda 5ka kvalitna a drzala uroven, bol by svet hned krajsi 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se ukázali jako osvědčená dvojka ( Southbound a Krvavá Nevěsta nebyla náhoda) a návrat slavné Slasher série se povedl na výbornou. Kdo má znalosti předešlých dílů má výhodu, já většinu zapomněl, ale na diváckém zážitku mi to naštěstí neubralo. Představuje se nová omladina a vrací se i staří známí, Ghostface je v parádní formě ( vysoký bodycount je plusem) a s nožem to rozhodně umí, své oběti párá nepříjemně a všemi různými způsoby a úhly, takže určitě pěkná podívaná. Na Vřískotu je fajn, že je jeden z mála slasherů, který dodržuje absolutně všechny žánrová pravidla, ba je i utváří a hraje si s nimi. Ten detektivní divákův hon na vraha, kde je podezřelý absolutně každý a až do finále nemůže nikdo na 100% říct kdo Ghostfacem je, si myslím zde funguje velmi dobře, potěší různé narážky a pomrknutí na jiné Horory, občas padne fajn hláška a vysvětlení, proč je Scream legacyquel a né sequel ani prequel bylo vyloženě boží a velmi trefné. Není to horor, u kterého by se člověk bál, byť napětí tu funguje, ale jako zábava se tomu nedá takměr nic vytknout. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád túto sériu, bavili ma všetky diely a nenudil som sa znova ani pri tomto piatom, aj keď nechápem prečo sa vola rovnako ako ten prvý, ale čo už. Určite je to lepšie ako nedávny Halloween, či Texasky masaker. V prvom rade ma potešilo, že sa išlo v duchu predošlých filmov a to znova s pôvodným obsadením, aj keď tu tak trošku hrajú druhé husle rovnako ako v štvorke, takže naháňačky a vraždy znova patria tínedžerom a finále a sladké zúčtovanie starej garde. Príbeh mi prišiel v pohode, taký štandard aj čo sa týka vrážd, akurát stretnutie po rokoch zo starou partou ma bavilo viac v predošlom diely ako tu. Škoda, že to netočil Wes, ale zas na druhu stranu, myslím, že by mu nevadilo takto pokračovať v jeho sérii. 70% - 3* ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No ja neviem.. filmu som od začiatku moc neveril a milo ma potešili nadšené recenzie po premiére, ale.. nechápem ich. Posledný Wesov Scream bol ďaleko lepší. Bol hravý a prispôsobil sa modernému divákovi s hrou na pravidlá. Tento requel v tom len pokračuje a teda o dosť slabšie. Postavy úplne bez charakteru, hlavná trojka na čele so Sid žiaľ nevyužitá a pre film zbytočná. Chválim, že Ghostface bol iný a v dobrom. Killy sú zaujímavé a okorenili sériu.. no inak len priemer. Prekombinované, nezaujímavé a návraty z pôvodného filmu.. uf. Žiaľ pri nedocenenej 4ke nechápem nadšene recenzie pri tomto.   Nechcem ďalší diel.. už tento bol zbytočný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na mňa to už proste nefunguje. Je mi ľúto, no sto krát povedaný vtip už proste nie je vtipom, pričom miestami som mal naozaj pocit, že sledujem komédiu :) Neviem prečo, Ja keď pozerám Vreskot, stále mám pred očami "Scary Movie" jednotku :D Ja určite nemôžem napísať, že je nový "Scream" špatnou záležitosťou, fanúšikov si udrží, nových možno aj získa, no taká tá temná stránka je úplne mimo .. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Rose McGowan, ktorá stvárnila Tatum Riley v prvej časti, bola oslovená, aby v tomto filme stvárnila menšiu rolu. No pre svoj konflikt s H. Weinsteinom a Miramaxom odmietla. (Msscastillo)
  • Pátý díl Vřískotu vyšel 14. ledna 2022, což je přesně 25 let a 25 dní od premiéry prvního dílu, tedy 20. prosince 1996. (Ice123)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama