Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (443)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Problém celkově těchto slasher filmů, je to prostě z devadesátek a dnes to vypadá strašně debilně...tomuhle už odzvonilo, ale pořád se to nějak snaží dál studia točit, co nechápu. Jako vidět tu asiatku jak je zapálená pro věc a přehrává, to bylo tak trapný až to hezký není....ne prostě tohle mi nesedlo, už trojka ve své době působila strašně lacině. Sumasumárum hrozná blbost, nic se nezměnilo, je to absurdní a debilní v rámci logiky. Ještě chápu, že se mi líbily první díly před lety kdy jsem byl adolescent, ale najednou natočí defacto úplně to samé se stejnými chybami a čekají že se probudí nostalgie - neprobudila. Kokotina roku... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zase mi zůstal rozum stát nad tím, kdo že se to ve finále za maskou nachází. Za prvé to nedávalo myslím moc smysl a za druhé těžko by taková 50 kilová holčička, přemohla zkušeného šerífka, no to je fuk. Bylo ale fajn, že to navazovalo na předešlé díly a vraždy mají koule, některé smrti jsou dostatečně brutální a krvavé. Úvodní, klasická scéna opět výborná a asi i nejlepší z celého filmu. Zavěrečné rozuzlení mi ale přišlo strašně hloupé, až skoro komické (chci nový díl Scary Movie !!) a měl jsem pocit, jako by to parodovalo samo sebe + dějová linka řešící vztahy dvou sester mi taky moc nesedla/nebavila. Každopádně, Vřískot není můj top oblíbený Slasherovský za(biják), takže ve výsledku zklamaný nejsem a nějak to neřeším, ale že bych byl z nového dílu odvařen, se říct taky nedá. Ovšem pro novou, mladou generaci postačující. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ty metafikční píčoviny mě sraly už v jedničce (jejíž popularitu nechápu), a zde to už dosáhlo míry takřka nesnesitelné, což v kombinaci s nesympatickým obsazením (čest jediné výjimce jménem Jenna Ortega!), stupidními dialogy, příšerným soundtrackem a debilním dějem vedlo k tomu, že jsem to veskrze protrpěl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoiler! Ohlasy na novej Vřískot byly veskrze pozitivní ale přesto jsem si moc velký naděje nedělal. Nakonec to ale fakt nebylo zas tak špatný. Pár výtek bych k tomu sice měl ale asi nemá je cenu tady vypisovat abych zbytečně nespoileroval. Za všechny zmíním jen jednu. Závěrečný zmrtvýchvstání si mohli tvůrci klidně odpustit, protože za mě bylo přestřelený a působí spíš vtipně až parodicky. Mám na mysli ohořelou. Kdo viděl, ví co tím myslím. V podstatě ale nemám problém dát novýmu Vřískotu slabší 4 hvězdy. PS: Courtney Cox vypadá otřesně. A pokud se chystá nějaký další pokračování , preguel, sequel, legacy sequel, requel či elevated horror radši bych tam viděl Davida Arquetta než tuhle kreatúru, která zbyla z kdysi celkem pěkné herečky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První Vřískot byl originální tím, že si dělal srandu z hororové šablonovitosti a sebe sama, ten pátý (jež nepochopitelně nemá v názvu číslo, zatímco ten šestý ano 🤷🏻‍♂️) to docela umně replikuje a poměrně chytře se snaží znovu mást diváka, i když jasně poukazuje, jak se věci mají. Jenže, já evidentně nejsem cílovka, slashery nakoukávám jen sporadicky, 2-4 jsem neviděl a i přesto mi loňský díl přijde vyčpělý a moc mě nebavil, i když jak řikám má poměrně chytře napsaný scénář. Jen se bojím, co si tvůrci přinesli do 6, tam už to chtělo změnit směr. Také mě fascinovalo, jak zbytečně jsou tu zakombinovány starší postavy a že se objeví jen v poslední třetině, návrat Neve Campbell mě ještě celkem potěšil, ale dívat se na napíchanou tvář (kvůli plastickým operacím) Courteney Cox bylo vážně otravné. Šestce ještě pokus dám a zbytek už opustím, předpokládám, že úspěch v kině se po takové době dostavil pouze dočasně. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Dimension Films stratilo práva na sériu Scream, a tak ich odkúpili spoločnosti Lantern Entertainment a Spyglass Media Group. Toto je prvý diel, ktorý vznikol v ich produkcii. (beso74)
  • Pátý díl Vřískotu vyšel 14. ledna 2022, což je přesně 25 let a 25 dní od premiéry prvního dílu, tedy 20. prosince 1996. (Ice123)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama