Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (442)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po 25 rokoch sa v mestečku Woodsboro opäť objaví šialenec, ktorý vraždí v maske Ghostfacea. Nová doba so sebou prináša nové hororové pravidlá, takže nie je nikto v bezpečí. - Na to, že je to bez účasti Wesa Cravena, je to slušné. Potešila ma nová hra s hororovými pravidlami, podarený casting a príjemne zakomponované tváre z originálu. Dej má skvelé tempo, výborne graduje, a aj keď je už ku koncu jasné, kto je vrahom, má to podobne zábavné vyvrcholenie a atmosféru, ako prvý Scream. Jeden z tých lepších ''requelov'' posledných rokov. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vřískot se po letech vrací. Přesto, že jsem neviděl všechny díly, tak tento dost kopíruje ten první. Vrací se mnoho starých postav a objeví se i pár nových. Vše se vrací ke kořenům a tam, kde to začalo. Mrtvých přibývá a podezřelých taky, Kdo je vrah a co je jeho motivace? Je tam pár dobrých zvratů, ale těžko v této sérii hledat něco nového. I tak to ale stojí za zhlédnutí. "Vítězsví patří fanouškům!" ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V šestnácti jsem viděl v kině první Vřískot a byl to pro mě film roku. O čtvrt století později sedím na pátém Vřískotu, mírně se nudím, místy mě štve, jak moc to cituje originál, nejděsivější mi na tom přijde sešlá Courteney Cox a připadám si velice starý. Tím spíš, že jsem si v kině za poslední tři týdny podobně připomněl Matrix nebo Spider-mana s tváří Tobey Maguirea. Stará garda mi tu přišla poněkud nadbytečná, ta nová nezaujala a vraždy jsem odzíval, byť ten nůž v detailu prorvaný krkem byl fajn. Nějaké nápady tvůrci měli a potěšilo i vysmívání se "hororům s přesahem", takže úplně zbytečné a nudné to není, ale pecka taky ne. Ale stejně boomersky prohlásím, že Vřískot pro mě zemřel s Cravenem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#5 Scream. Pauzu mezi čtvrtým a "pátým" dílem pomohl vyplnit seriál z MTV, ale ten se bohužel nepovedl. Takže po dlouhých 11 letech je tu další skvělý Scream. Hlavní trojice je zpět, Neve Campbell, David Arquette a Courteney Cox jsou na svých místech, ze čtyřky se vrátila i Marley Shelton (a několik dalších castingových překvapení). Aktuálním tématem jsou requely, legacy sequely a elevated horrory. Z nových tváří zabodovaly herečky Jenna Ortega, Melissa Barrera, Mikey Madison (ta holka má ve filmografii Once Upon a Time in Hollywood i The Addams Family, neskutečný) a Jasmin Savoy Brown. Hodně jsem si to užila taky mmj. díky dokonalé atmosféře a doprovodnému programu v Edisonu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je přímo vražedné zkusit si dát 5 Vřískotů za sebou. Motá se mě z té překombinovanosti hlava. Neustále tvůrci zkoušení meta hrátky, hádání kdo bude vrahem, další a další pravidla. Rovněž je vždy s podivem, že zatímco tajemný duch srší velkou silou po sundání masky jeho síla a schopnosti jsou náhle sotva poloviční. Bojím se že tvůrci se chystají jednu obrovskou chybu, na kterou doplatil nedávno Halloween a tou je zvýšení kadence dílů. Co si budeme povídat, je fajn, když jednou za deset se vrátí oblíbené postavy, tvůrci dostanou moře prostoru pro navázání na předchozí události a vlastně to docela funguje. 4. díl byl docela fajn po špatné Trojce. Stejně tak tahle Pětka strčí do kapsy solidní Čtyřku. Ale chystaná Šestka, která půjde za chvilku do kin podle mě pohoří. Ty nápady tam prostě nebudou. Je osvěžující když restart/reboot nebo co vlastně neobsahuje mraky mrtvol, které se vrší bez ladu a skladu a jede se na atmosféře. Tohle přesně nabídla tahle Pětka, ale jestli si tvůrci řeknou, že je potřeba přidat na obětech, tak se jim to zase celé akorát tak rozpadne. Takže na závěr pochválím, že mě poprvé vyloženě potěšil Dewey a celé to vřískání bylo v rámci žánru docela fajn. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • David Arquet (Dewey), který je držitelem certifikátu Bob Ross painting instructor, naučil část štábu kreslit jako legendární umělec během přestávek v natáčení. (Ice123)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno