Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film má výhodu, že je pohodový, nie je tam žiadne veľké napätie, človek si ho môže užívať, zabávať na konverzáciách, no zároveň je taký nemastný neslaný, bez zaujímavejšieho príbehu. To so sexom a pýtaním autogramov si naozaj mohli odpustiť, no pre mňa zostanú pamätné najmä scéna pri rieke a scéna s pobavením divákov záverečnou hrou. Škoda, že som nespozoroval, kedy sa do golfistu Roya zamilovala psychoterapeutka Molly, možno by som si to užil viac aj ako romantický film. Sem tam je to predvídateľné, najmä ohľadom strely na pelikána, ale inak fajn film aj keď na mňa pôsobil ako z 80. rokov. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

mno, tak pro nás zaryté odpůrce golfu sice železo bude i nadále představovat značku Fe, případně asociovat špenát, ale soustředila jsem se tedy na toho roztomile umanutého Costnera a štiplavě ohnivou René Russo a tím se všechny ty odpaly daly v pohodě přežít, aniž bych musela stále odvracet zrak od obrazovky k žehlení. Dialogy vtipné, jiskření uvěřitelné, protože je známá pravda, že nejen ve filmu je pro chlapa nejvíc rajcovní žena, kterou nemůže mít. Celé to Costnerovo šaškování byla tedy vlastně cesta za tím, jak té kočičce René co nejvíce zaimponovat, když nic jiného než golf neumím a i v něm jsem strašně, ale strašně umanutý, že by mě někdy zabil i nejlepší kámoš. A navíc tu René chci ukrást hroznýmu parchantovi. Aneb svižná bitva o jednu ženu na golfovém greenu. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Jako přibližně "roční" golfista jsem si film pustil takříkajíc z profesionálního zájmu a zklamaný jsem nebyl, nadšený ale taky ne. Na to se totiž Royova postava trochu moc často mění ze sarkastického rošťáka schopného testovat kámoše na genderové stereotypy v tupě natvrdlého ožralu, který si nevidí ani na lem umatlaného nátělníku. Vzhledem k tomu, že tato proměna proběhne ve filmu zhruba třikrát tam a zpět podle toho, jak se to scénáři hodí, nepřekvapí, že podobně volně pracují tvůrci i s jistými golfovými zákonitostmi. Trefit se do jamky z nějakých sto padesáti metrů se totiž povede i skvělému hráči tak jednou či maximálně dvakrát za život (rozuměj z několika set tisíc pokusů) a určitě ne jen proto, že mají poslední šanci dostat se na příští US Open :) Jinak se ale Kevin pro podobné role narodil, švih má slušný a hlášky trousí s nadhledem - většinu z nich včetně mého oblíbeného "make more birdies" si ovšem samozřejmě vychutnáte pouze v originále, nikoli v dabingu. Co se týče Rene Russo, je sice šik, ale na můj vkus pro tuhle roli tak o tři čtyři roky starší, než by se slušelo, Don Johnson pak obsazen naprosto parádně (jeho "still going" taktéž nezapomenutelné :). Suma sumárum solidních 60 % a lepší tři hvězdy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama