Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh o boji proti fanatismu a nenávisti. Někdy se ptám v jaké době žijeme, že stačí pár šmejdů, kterým zcela zjevně nebyl do hlavy dodán rozum a dokáží plamen nenávisti přenést ze svého srdce mezi ulice, města, země či dokonce kontinenty. Ano, zažehnout nenávist jde v dnešní době snad ještě snadněji než dříve, stačí slovně obratný politik, gesto nebo čin a už to jede, a pří veškeré lidské "dokonalosti" se stále nedaří tyto "nenávistné jízdy" včas zastavit. Opravdu pořádnou silou myšlenek se do mě trefoval Boxer. Určitě tomu příspěly i hodně dobře natočený scény z belfastských ulic, přišly mě dost autentické. Samozřejmě lví podíl na silném prožitku z filmu mají herci. Zejména Daniel Day-Lewis si mé pochlebování zaslouží, protože to, jakým způsobem on své postavy umí ne zahrát, ale přímo dostat do divákova srdce je něco fascinujícího a naprosto vyjímečného. Jeho boxer mě dal ránu, která nebolela mé tělo, ale mou duši. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

IRA a box, má oblíbená témata nejen na filmovém plátně, takže se na Boxera nemůžu dívat zcela objektivně. Tady byl sice box sice věcí spíše zástupnou a zápasy nepatří k těm lépe nasnímaným, ale příběh z doby intenzivních mírových jednání a postupného odzbrojování IRA mě chytil. I když, co si budem povídat, hlavní postava Danny Flynn je až příliš umanutý správňák. Ale Sheridan tuhle ne nějak extra dobře napsanou postavu dokázal dobře podat, na čemž samozřejmě lví podíl i Daniel Day-Lewis, jemuž spolupráce s krajanem svědčí. Výborná byla i Emily Watson v jedné ze svých nejlepších rolí, pochopitelně Brian Cox a v neposlední řadě Ken Stott. Jsou sice lepší IRA filmy, ale i tenhle měl něco do sebe. 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Boxer překvapivě o box nejde. Čekal jsem že Danny po návratu z vězení si vyřídí staré účty se všemi, kteří ze jeho uvěznění mohli. Ale nakonec z toho byl úplně jiný příběh. No nevadí. Daniel Day - Lewis stejně předvádí své herecké mistrovství v plné palbě. Mimoto mě ovšem tenhle film nechal překvapivě chladným a to i přes to, že se mě předchozí Ve jménu otce moc líbilo. 50% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ještě pár filmů a Lewisek půjde na chvilku ke mně domů do topky. Tady byl opět senzační a jsem ráda oproti mužskému pokolení, že tam zase tolik pudrovaček nebylo. Je to umění, naházet do jednoho mixéru, kýbl romantiky, boxu a nenávisti mezi proti protestanty a katolíky v poměru, který ve výsledku chutnal i když ta hořkost z nesmyslných nesvárů přece jen chvíli zůstane na jazyku. Jimovi se povedlo zapůsobit na tu správnou strunu našich emocí a za to mu patří díky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvěle fungující spolupráce dua Jim Sheridan a Daniel Day-Lewis mě uchvátila již ve filmu Ve jménu otce. Z Gerryho Conlona, který ve Jménu otce ztvárnil muže, který byl neprávem obviněn a poslán do vězení za zločiny spáchané ve jménu IRA, se zde z vězení vrátil napravený "Boxer" Danny Flynn. Opět mistrovsky vystavěný příběh z nebezpečného prostředí IRA, do něhož je zde velmi úměrně a příjemně zapletena něžná, avšak s obtížemi naplnitelná romance s dávnou láskou v podání Emily Watson. Jiskření a chemie mezi nimi je až neúnosně silná, a každou chvíli, kdy byli vedle sebe, jsem si strašně přála, aby "něco bylo.":) Pak, při procházce na pláži, dostala Emily konečně ten správný nápad a nádherná scéna byla na světě:) Scéna, kdy ji Daniel navštíví doma, je naprosto odzbrojující a způsobila mi mrazení po těle a zvýšený tlukot srdce. Filmy na nás neustále chrlí lidské vztahy jeden za druhým, které sice působivě dokáží svým ztvárněním a fungující přitažlivostí mezi postavami upoutat, ale jen u mála z nich jsem cítila nějaké mrazení při jejich vzájemných pohledech či vnímala silně působící chemii. V Boxerovi jsem ji vnímala hodně, a to jen dokazuje, jak může být takový filmový vztah či jeho vyznění, dvou lidí jedinečný. Oni to všechno dokázali přenést i na mě, nebo mě dokázali pozvat mezi sebe:) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama