Reklama

Reklama

Démon

  • Mexiko Macabra: La mano del diablo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Britská žena navštíví svého manžela, který v mexickém dole zkouší obnovit těžbu. Zjišťuje, že pracovníci odmítají do dolu vstupovat, mají strach ze staré kletby. Dvojice tam tedy sestoupí, aby dokázala, že nebezpečí nehrozí, bezděky však uvolní démona, který ovládá levé lidské ruce a nutí je reagovat náležitě dábelským způsobem.Jediný způsob pro ovládané osoby osvobodit se z tototo trýznění je odříznout svou levou ruku, utéct pryč od vyhledání další oběti. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce natočil O. Stone Ruku a v tom samém roce vzniká i Evil Dead, v roce 1999 pak Ruka zabiják. Inspiraci nejspíš všichni pobrali v Rodině Adamsově (1964). Jennifer ve své naivitě osvobodí v podzemním okultním chrámu Ďáblovu ruku, jenže za chyby se platí a hrátky s Peklem se člověku vždy vymstí. Napínavý horor o ruce, co střídá majitele, aby se dostala k tomu, co ji osvobodil. Škoda, že nabízené gore zůstalo v plenkách, některé scény ale temné jsou. Nechybí nebezpečný důl, ani automobilová honička a vypjaté scény v kostele. Naprosto vynikající je hudba včetně chorálů. Trikové efekty zůstaly na půli cesty - občas vcelku reálné záběry s rukou, která v jiných komicky gumová. Zub času zahlodal, na jedno podívání ale dobré. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mexický důl, nalezení useknuté ruky, démonická ruka jako zabiják-ruka v titulní roli, starověká kletba spuštěna...tak asi takto ve stručnosti, by se dal charakterisovat tento bizarní a temný trash, natočený v mexicko/americké koprodukci, který má snad dobré předpoklady (dobrá základní myšlenka, potenciál film určitě má), býti dobrým hororem, ale film bohužel spíše špatně realizovaný, a nešikovností přímo přetéká, takže veškerá snaha, dobré úmysly a nápady, a všechno to vynaložené úsilí celkově, jde úplně vniveč, hlavní premisa je bohužel promarněna. Speciální efekty jsou spíše ošklivé, je tu ale docela dostatečné množství gore (hlavně s onou rukou, jsou tu k vidění různé dekapitace-vlak na železniční trati, dveře od auta atd), film je občas napínavý a děsivý, místy zábavný (pěkná scéna v casinu v Las Vegas), některé nechtěně vtipné situace vypadají opravdu komicky, je to prostě nešikovný film, ale těch cca 78. minutek ostatně zase není tolik moc, takže film se dá celkem v pohodě shlédnout a nudit se u něj ani moc nemusíte. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Hele, jako je to řehole nakoukávat ty obskurní obstarožní béčka z kdejaký pr*ele. A tak tady máme jeden mexicko-americkej flák, u kterýho ať jsem se snažil sebevíc, mozek přepnul na úspornej režim a odmítal naskočit do full módu. Tohle je fakt film jen pro diggery, kompletáře a milovníky obskurností. Poměrně zdechlej, nechtěně srandovní, svéráznej. Ale zábava to je, o tom žádná. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Demonoid je po Včelách z roku 1978 druhým a zároveň posledným hororom, ktorý nakrútil inak prevažne komediálny režisér Alfredo Zacarías v mexicko-americkej koprodukcii a opäť s americkými hercami v titulných rolách. Atmosféru má táto mexická osemdesiatka vcelku dobrú, soundtrack je podmanivý, na druhej strane triky pôsobia aj v porovnaní s inými dobovými kúskami trochu ošumelo a vraždiaca ruka nemá príliš veľký potenciál. V konečnom rezultáte je tak Demonoid iba priemerným počinom, akých boli v 80. rokoch natočené kvantá a sotva vzbudí v divákovi silnejší dojem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že keď sa jedna o démonickú ruku, tak sa na gore efekty hrať moc nebude, ale zas na druhej strane trocha odviazanie by tomuto filmu nezaškodilo. To je tak , keď sa vec z Addamsovej rodiny rozhodne pre reinkarnáciu a tak strieda postavy jedna radosť. Chýba tam okrem krvavejších scén aj zaujímavejší nápad ako to okoreniť. Ide o to, že začiatok v bani, kde sa našla ruka bol ukážkovo ponurý, ale potom sa už niesol v znamení obyčajnosti a všednosti. Fakt by tomuto filmu pomohlo, keby sa viac odviazal , potom by určite prišla aj satisfakcia za to, že sa berie príliš vážne a aj za to, že tu rozhodne chyba väčšia krvavosť aj keď tu nebola žiadna, tak aspoň minimálna by tu mohla byť. A niekedy ruka vyzerá reálne, ale inokedy zas riadne smiešne, ani táto banalita nebola dotiahnutá k spokojnosti. Slabé 3*. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama