Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

kingik 

všechny recenze uživatele

Představte si, že se tenhle film svého času dostal do našich kin. Hravě si spočítáte kolik diváků bylo ochotných do téhle břečky investovat. Investovat do ní totiž nehodlali ani producenti a tak film podle toho vypadá. Výprava a vše kolem dohromady nemá větší hodnotu než 20 USD, ještě když kurz nepadal strmě dolů. Podle "nákladné" produkce vypadá i herecké obsazení. Kyle McLachlan a Michael Nouri opravdu nejsou bombastičtí herci a film svojí přítomností háží do televizně-seriálové roviny. Ovšem ze svých zdechlých úspor producenti vytasili pár babek navíc na tehdejší sexy idol Claudia Christian, která byla na filmu asi to nejdražší (a nejatraktivnější) a stála dolar a devadesát centů k tomu. Největší švanda byla, když se film pokusil o něco akčního. Dlouho jsem se tak nezasmál, když po scéně pobíhali dva agenti v nažehlených sakách a se zanícenými rypáky honili vetřelce. Námět určitě originální nebyl a lze v něm objevit zjevnou inspiraci ve scifi dílech staršího data, zvláště pak inspiraci klasickými béčkovými scifi opusy a to jak z filmových řad, tak i z početného zástupu literárních kousků. Na triky už v prasátku doláče nezbyly a tak film vypadá nedodělaně, tváří se nesmírně vážně a má hnusnou kameru respektive vizuál ze kterého vám bude na blití. Odpad jsem nedal jenom proto, že jsem se bavil nad tím, jak je to celé amatérsky až ubohoučce natočené, co taky čekat od fádního Jacka Sholdera, že, tváří se to sofistikovaně a ještě se to dočkalo pokračování. Laciné scifi po všech stránkách. Mé hodnocení: 20% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cizopas s fetišem na Ferrari, rockovou hudbu, dámská poprsí a prezidentskou funkci vs. pomstychtivý lovec na jeho měnící se stopě. Rozkošné sci-fi béčko, které postupně dodá všechny atributy, co od žánru vyžaduji (včetně guilty pleasure zázraku na samém konci). Parazitobijec Kyle MacLachlan dokonale zužitkoval svou vizáž „dnes ráno jsem přiletěl z Alfa Centauri“.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočené levné béčko o mimozemšťanovi, který parazituje uvnitř svého hostitele a nutí ho páchat kriminální delikty a o jeho pronásledovatelích. Ze scifistického či hororového hlediska bezvýznamná záležitost, které schází i vzhledem k omezenému rozpočtu i výprava. Jednorozměrný snímek pro příznivce akční podívané. Celkový dojem: 40 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčné sci-fi kombinované s body hororom, čím sa dostávam k tomu, že by som radšej tento scenár videl v réžii Davida Cronenberga. Ten by z látky dokázal vyťažiť maximum a nemuseli by sme sledovať nekonečné prestrelky. Ale poteší brutalita, množstvo mŕtvol a nakoniec aj pointa, tá sa tvorcom vydarila a niekde v kútiku duše (alebo vďaka mimozemšťanovi v tele) mám menšiu výčitku, že nedávam štyri hviezdy. Mimochodom ide o esenciálnu osemdesiatkovú záležitosť, bohužiaľ ma s ňou nespája nostalgia, pretože som na film natrafil až 35 rokov po jej vzniku. 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

úvodných 15 minút super a potom sa to už len vlečie do finále, ktoré je veľmi zlé; celkovo - priemer, zaujímavé možno ako jedna z úplne prvých roličiek pre 42-ročného dannyho treja (v poslednej tretine filmu hrá jedného z väzňov) a v poradí tretia filmová rola pre neherca kylea maclachlana a zároveň prvý film, ktorý nerobil s lynchom (po dune a blue velvet), ktorý ho objavil; efekty dobré, za tie tiež 1 hviezdička ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)
  • Počas prenasledovania auta značky Ferrari na začiatku filmu jeho logo mizne a znovu sa objavuje, čo sa deje niekoľkokrát. (Raccoon.city)
  • Když míjejí Tom (Michael Nouri) s Lloydem (Kyle MacLachlan) policisty s rozstřílenými předními světly po přestřelce s Brendou (Claudia Christian), tak po jejich předjetí je v pozadí vidět, že má auto puštěné blinkry a svítí mu levý reflektor. (Fenk)

Reklama

Reklama