Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť kvalitne spracovaný béčkový scenár. Dokonca aj akcie a efekty sú na slušnej úrovni. Dopomáha výber hercov, alebo skôr napísané charaktery postáv. Dej by sa síce dal zhrnúť do jednej epizódy 'The X-Files', no vtedy boli Scullyová a Mulder asi ešte v plienkach. Nemám však na film skoršie spomienky, tak hodnotím objektívne. 65%. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Hodný mimozemšťan, pronásleduje v zástavbě velkoměsta zlého mimozemšťana. Notorický béčkař Jack Sholder a jeho polozapomenutá akční jízda s tehdy ještě neokoukaným Kylem McLachlanem. Triviální příběh, věčně prázdné zásobníky, parádní úvodní automobilová honička, dávka nekorektního násilí a jedna "echt" nechutná scéna. Silná vzpomínka na dětství. Doporučuji všem milovníkům pozdní osmdesátkové estetiky, neboť jako jednorázová zpruha nudného večera funguje Tajemné zlo spolehlivě. PS: Asi první film, kde byl někdo usouložen k smrti. Jde tedy vlastně o průkopnický film, minimálně v tomto jednom konkrétním aspektu :-) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočené levné béčko o mimozemšťanovi, který parazituje uvnitř svého hostitele a nutí ho páchat kriminální delikty a o jeho pronásledovatelích. Ze scifistického či hororového hlediska bezvýznamná záležitost, které schází i vzhledem k omezenému rozpočtu i výprava. Jednorozměrný snímek pro příznivce akční podívané. Celkový dojem: 40 %. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tajemné Zlo patří do svaté trojíce filmů o policejních parťácích vs nebezpečný mimozemšťan. Tuhle jízdu řadím hned po Temném Andělovi a třetí příčku obsazuje Zlomek Sekundy. Jednalo se zde spíše o parazita, který potřebuje lidské tělo k pohybu.Ovšem jeho vzhled byl bombastický. Claudia Christian je kočka jak cyp. Perfektní scéna ze strip baru a hned na to ušukání k smrti v autě. Danny Trejo samozřejmě nesměl za mřížemi chybět - Hele ty hipíku, co to tady kecáš.... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Má rád rychlá auta a tvrdou muziku. Není řeč o nějakém tvrďáckém rockerovi, ale jednom nechutném mimozemšťanovi. Tomu se u nás tak líbí, že si vždycky vyhlédne nějaké okolojdoucí lidské tělo, a vetře se do něj. Jakmile je tělo znehodnoceno, najde si jiné. To (+ i jiné záležitosti ) se nelíbí jinému mimozemšťanovi, který si zase vleze do těla agenta FBI a vydá se po stopách padoucha. Jediná možnost, jak jej dostat je zničit jej v momentě, kdy není v žádném lidském těle ... Ačkoliv film poznamenává jeho stáří, triky jsou na dost dobré úrovni (no triky - spíš jen jeden - onen nechutný slizký mzák). Ten navštíví různá těla, z nichž asi nejzajímavější je ona náruživá striptérka. Jinak ve filmu nejde o nic jiného, než stovky vystřílených nábojů, z nichž (až je to komické) většina jde mimo. Zajímavé také je, že agenti nemusí pistole nikdy nabíjet (ale přesto jim náboje dojdou až ke konci filmu v té nejhorší možné chvilce). Ale celkově jde o hodně zábavný film a určitě se nudit nebudete... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Pri prenášaní mimozemšťana do úst Jonathana Millera bol samotný herec William Boyett natoľko znechutený, že to odmietol ďalej sledovať a skutočne odišiel. (Raccoon.city)
  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)

Reklama

Reklama