Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčné sci-fi kombinované s body hororom, čím sa dostávam k tomu, že by som radšej tento scenár videl v réžii Davida Cronenberga. Ten by z látky dokázal vyťažiť maximum a nemuseli by sme sledovať nekonečné prestrelky. Ale poteší brutalita, množstvo mŕtvol a nakoniec aj pointa, tá sa tvorcom vydarila a niekde v kútiku duše (alebo vďaka mimozemšťanovi v tele) mám menšiu výčitku, že nedávam štyri hviezdy. Mimochodom ide o esenciálnu osemdesiatkovú záležitosť, bohužiaľ ma s ňou nespája nostalgia, pretože som na film natrafil až 35 rokov po jej vzniku. 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních akčních sfi-fi, které jsem viděl, neodmyslitelně je tedy pro mě spojeno se začátkem 90. let a boomem filmů u nás. Akce je zde vrchovatě, žádné dlouhé vysvětlování, poměrně krvavé, svižné, přitom ne hloupé a tudíž je to zábavné, zkrátka stará dobrá osmdesátka v tom dobrém smyslu slova. Navíc docela zajímavý konec se symbolickým záběrem na spojené ruce. Z nostalgie a za mých tehdejších asi 12 let 4*. Plamenomet rulez :)). ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tajemné Zlo patří do svaté trojíce filmů o policejních parťácích vs nebezpečný mimozemšťan. Tuhle jízdu řadím hned po Temném Andělovi a třetí příčku obsazuje Zlomek Sekundy. Jednalo se zde spíše o parazita, který potřebuje lidské tělo k pohybu.Ovšem jeho vzhled byl bombastický. Claudia Christian je kočka jak cyp. Perfektní scéna ze strip baru a hned na to ušukání k smrti v autě. Danny Trejo samozřejmě nesměl za mřížemi chybět - Hele ty hipíku, co to tady kecáš.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cizopas s fetišem na Ferrari, rockovou hudbu, dámská poprsí a prezidentskou funkci vs. pomstychtivý lovec na jeho měnící se stopě. Rozkošné sci-fi béčko, které postupně dodá všechny atributy, co od žánru vyžaduji (včetně guilty pleasure zázraku na samém konci). Parazitobijec Kyle MacLachlan dokonale zužitkoval svou vizáž „dnes ráno jsem přiletěl z Alfa Centauri“.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I s odstupem času zábavné akční sci-fi béčko. Může za to mimo jiné skvělá atmosféra, zajímavý příběh, slušná a poměrně krvavá akce a celková osmdesátková nekorektnost. Režisér vsadil na neokoukané tváře a měl při jejich výběru šťastnou ruku (především Kyle MacLachlan tak trochu trénující na agenta Coopera). Výraznějším záporem je však příliš výrazná disharmonická hudba, která se sice do některých scén hodí, ale jen do některých. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Raketa “M72 LAW“, ktorú vystrelí John Masterson (Clarence Felder) na policajnej stanici, by v skutočnosti neexplodovala, pretože je vyrobená tak, aby po zasiahnutí cieľa na vzdialenosť bližšiu ako 10 metrov nevybuchla. (Raccoon.city)
  • Když míjejí Tom (Michael Nouri) s Lloydem (Kyle MacLachlan) policisty s rozstřílenými předními světly po přestřelce s Brendou (Claudia Christian), tak po jejich předjetí je v pozadí vidět, že má auto puštěné blinkry a svítí mu levý reflektor. (Fenk)

Reklama

Reklama