Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce propad o hektar níž, do pekla. Nebo snad výš, do růžovoučkého nebe? (co tímhle tvůrci zamýšleli? Chtěli na něco poukázat, nebo... no jen ty představy jsou horší můra než celý film!) Freddy tam sice je, řádí, ale chybí tomu snad všechno podstatné z prvního dílu, hlavně ty sny. Takže jedna hvězda za Freddyho a druhá za rok vzniku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sholder je talent. Coz ostatne napovida i jeho super "kvalitni" filmografie. Aby se mu povedlo uz v druhym dile paradne rozmrdat v ty dobe potencialni serii, to se fakt musel hodne snazit. Nastesti pak prisla paradni trojka, jinak by asi sel Freddy do hajzlu. Druhej dil je totiz znacne dementni, skoro jak kdyby ani do serie nepatril, pribeh je samostatnej, i kdyz jsou tu nejaky odkazy na prvni dil a de tu o to, ze Freddy otravuje nejakyho nesympatickyho pubertaka, aby za nej vrazdil. Myslenka ne uplne nejhorsi, ale jelikoz tu jsou tak dve dobry sceny, nulovy napeti, mizerne hrajici nesympaticky herci, neni moc ceho se chytnout. Freddy je sice fajn, pekne olezlej, ale nezachrani to. Slabsi 3*. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejoblíbenjší díl z celé série,je to fakt,žádnej kec. Freddy tu má jakousi divnou masku,zvláště co se týče očí. Jinak skvěle funguje coby horor. Klidně by fungovala jako jednička,neschází jí tajemno a velké napětí,Freddy před finálem sejme vlastně jen dva lidi a pak dva na tom večírku a jeden je ušlapanej v davu,takže si vlastně vystačí i s minimem mrtvých. Stopáž je přesná,tak aby toho nebylo moc ani málo. U mě Freddy boduje nejlépe,děj soutředěn na hlavního hrdinu a né pak jen na krvavé efekty jako ve trojce. Dvojka u mě sklidila můj největší obdiv a líbí se mi daleko více než kultovní jednička. Hudba je také ze všech dílů nejlepší,zvláště jedna melodie je fajň,celkově film jde i jinačím směrem. Zhmotnění přes Jessiho a né jen. Nesmí usnout nebo mě dostane. Schrnuto,dvojka je u mě ta nejlepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad, kedy sa antagonista nesnaží zabiť protagonistu, ale naopak chce vrždiť jeho rukami, je rozhodne fajn. Lenže Craven prenechal kormidlo Sholderovi a ten nedokáže film poriadne nakopnúť. V jednotlivostiach určite funguje, niekedy výborne, ako celok ale príliš nestrhne a to možno aj preto, že zase v ďalších jednotlivostiach nefunguje vôbec. No a hlavná mužská úloha je proste presný opak Freddieho, totiž absolútne bez charizmy, čo možno spôsobí, že mnohí budú držať palce viac sériovému vrahovi detí. Kim Myers je ale vhodne obsadená a že jej patrí záverečný part viac než Pattonovi, je rozhodne dobre. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička měla jasně daný poměrně nápaditý příběh a "smysl", dvojka předvádí vrchol zbytečnosti a neopodstatněnosti. Pryč je skvělá atmosféra, příběh, nápad... Kralují dva krapet nesympatičtí teenageři, kterým se člověk může jen divit a po nějakém čase snad jen chtít, aby to s nimi Freddy už skončil (ze začátku to s nima ale ještě jde). Přitom autobusový začátek sliboval hodně. Krom jediného podařeného momentu (pes s lidským obličejem) se ani nedá mluvit o nějaké hororové atmosféře. Prostě nuda, nuda, nuda. A zbytečná! _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Hneď v úvode filmu je možné v okne autobusu vidieť odraz jedného člena štábu. (GTS_PUNK)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama