Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Dakota (Jock Mahoney) přijíždí do poloprázdného městečka Aborville, kde vlastní malou farmu, o kterou se mu stará jeho indiánský přítel. Po příjezdu do města ovšem zjistí, že jeho kamarád zmizel a na jeho pozemku jsou místní obyvatelé, kteří zde těží petrolej. Vůdce těchto lidí Cal (Charles McGraw) ukáže Joeovi dokument o prodeji jeho pozemku. Joe samozřejmě ví, že je to podvrh. Musí to však dokázat. (Mol)

(více)

Recenze (5)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Spíše takový americký heimatfilm s dramatickou zápletkou ohledně práva a vlastnictví pozemků s petrolejem. Tah na branku hlavního hrdiny, Joe Dakoty, který je sám proti skupině zatloukajících lidí, připomíná mnohem lepší Sturgesův "Černý den v Black Rock". Na svou dobu ne špatný film, ale v dnešní době určitě už hodně překonaný. Dvě nebo tři hvězdičky. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Černý den v Black Rock jako westernové béčko. Film, kde nikdo nemá zbraň, jsou v něm asi jenom čtyři koně, skoro se v něm nestřílí a nejsou v něm žádné mrtvoly. Přesto je docela zábavný, byť občas trochu rozmarnější, než by bylo záhodno. Jock Mahoney je celkem ok hrdina, zaujme tu dvojka vesnických buranů Lee Van Cleef a Claude Akins, a dvě krásky, hrající sestry, které si jsou překvapivě opravdu podobné. Celé je to sice strašně předvídatelné, hlavně pokud člověk viděl zmíněný (a mnohem lepší) Sturgesův film, ale i tak je to docela snesitelná záležitost. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Joe byl teda pěkně vostrej cápek. Přijede si do města a hned se tam promenáduje před nejhezčí buchtou. Jinak ve filmu padne jen jeden výstřel a je tam scéna s hadem, kterou jsem nepochopil asi víc než konec filmu 2001: Vesmírná odysea. A závěrečnej fight v petroleju? Mno oba černi jak bubáci a nevěděl jsem kdo je Cal a kdo Joe. Takže hodně šibalskej film. Mno ale je tam ultra mega brutální scéna kdy Joe projede městem a nechá viset na té jejich hnusné ceduli oprátku - pro výstrahu!!! Joe je prostě drsnější než všechny čtyři filmy ramba dohromady, protože ho nenasere ani když mu zapálí petrolejové pole. Tak. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Kousek úplně odlišný od tun ostatních amerických westernů. Tak za prvé, není to tak úplně western (za celý film padne jediný výstřel), spíš dobrodružný příběh z prostředí městečka těžícího ropu na pozemku neznámého majitele a skrývající jakési tajemství. Do města však přijíždí Jock vzbuzující ve všech patřičné obavy pátráním po minulosti a osudu svého pohřešovaného přítele, Joea Dakoty. Nádech detektivky, solidní drama se střídá se solidní zábavou (o níž se stará, a teď pozor, Lee Van Cleef se svým bráchou Akinsem) a sympatický hrdina. Závěrečná akce uprostřed petroleje je nezapomenutelná. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Morální poselství filmu by se dalo shrnout asi takto: "Jo, zabili jsme nevinného člověka, ale my nejsme zlí lidé, jsme přece křesťané." Co je to za ohavnou ideologii! V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama