Reklama

Reklama

Pistole pro Ringa

  • Itálie Una pistola per Ringo (více)
Trailer

V pohraničním městečku zabije slavný pistolník Ringo čtyři lidi v sebeobraně, ale přesto je zatčen. Banda Mexičanů mezitím překročí hranici a vyloupí místní banku. Jejich vůdce je při pokusu o útěk zraněn a bandité se proto uchýlí na nedaleký ranč, kde zajmou rukojmí. Šerif se zdráhá jednat, protože mezi rukojmími je i jeho snoubenka. Jediný, kdo mu teď může pomoci, je Ringo, který je puštěn na svobodu a požádán, aby pronikl mezi členy gangu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Typický italo-španělský western s cynickými, drsnými, upocenými bandity, mezi nimiž vyniká zavalitý Sancho. V kontrastu k nim pistolník Ringo s chlapecky nevinnou tváří. Smyslná Dolores ve smečce banditů v podání Nieves Navarro má také své osobité kouzlo. Stručně: filmový rodokaps k pobavení. Morriconeho hudba, španělské exteriéry, souboje (které by nikdo ve skutečnosti nepřežil) a tak můžeme porovnat s Leoneho dolarovou trilogií, která využívá stejné prvky, ale má ještě o špetku vyšší uměleckou úroveň a rafinovanost. Docela chápu, že někdo i "Pistoli pro Ringa" ohodnotí pěti hvězdičkami, též mé hodnocení se tomu blíží...a nakonec bych je dal jen první třetině filmu. Nejvíce se mi líbí pasáž, kdy bandité s lupem ujíždějí kaňonem kolem větrného mlýna k haciendě - ten hudební doprovod je naprosto skvělý, westernový a hispanoamerický... ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento western vůbec není špatný . Má několik dobrých věciček a když si to tak vezmu , tak je to v několika ohledech sice průměrné , ale občas až nadprůměrné . Je to klasický westernový příběh , nic originálního : vyloupená banka , nebezpeční bandité , šerif , který je chce chytit a pak hlavně klasický klaďas . Není to nic vyjímečného , ale velmi to pobaví a musím uznat , že jsem se ani moc nenudil . Morriconeho hudba tu nehraje žádnou moc velkou roli ( soundtrack by byl asi spíše průměrný ) a jak už tu zmiňuje jeden uživatel , je to jedna z jeho nejhorších samostatných prací , ale k tomuto filmu se to celé hodí . Film je navíc dobře natočen a nemá vyloženě špatné herce . Takže když se na to podívám z té lepší stránky , dávám "Pistoli pro Ringa" čtyři hvězdičky , protože ve své době v Itálii to muselo být rozhodně výborné . Dnes už slabší , ale jak už jsem řekl - nenudil jsem se . ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Pistolník Ringo je prachsprostý zákeřný vrah, díky jeho schopnostem nečekaně oddělávat nepřátele do zad je však osvobozen z vězení a poslán coby návnada do rezidence obsazené krutým Sanchem (F. Sancho) a jeho bandou. Když pomineme onu nesmyslnou brutalitu, s níž likviduje obyvatele haciendy, ten se tu pokouší rozehrát jakousi komediální polohu, a to od prvotního přepadení banky až po závěr s vánočním (!) stromečkem. Poučíme se zde mimojiné totiž o tom, jak se na Divokém západě slaví svátky a naši jinak hnusní desperáti si se Sanchem v čele zapějí koledy. Ringo je ten samolibý vymydlený týpek (v jedné části dokonce špinavý!), což tady ale tak nevadí, jelikož je to taková blbost, že ho snad nikdo ani nemůže brát vážně. Děj připomíná postup: režisér vyskočí se slovy „teď mě napadlo něco legračního, pánové“, a všichni si to ochotně zaimprovizují a ještě se dobře pobaví. V drobné roli krásná Nieves, Tessariho Ringovští prominenti G. Martin a A. Casas, a hlavně nepopsatelný Morricone. "Andělíčku, mazej do chlíva!" ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

"Volné pokračování" Ringo se vrací je mnohem lepší. Tohle vypadá jako rodokaps: čestný a statečný šerif, čestná a poctivá dívka, gentlemanský tatík, ukecaný stařík. Všichni v čistých nažehlených košilích, umytí a oholení. K tomu jako křiklavej kontrast hlavní hrdina, který je charakterově založenej na Clintově postavě z Fistful of Dollars, jenže je taky oholenej a vymydlenej, pije mlíko, a jeho představitel Giuliano Gemma prostě nedokáže tuhle postavu přesvědčivě zahrát. Další, ještě křiklavější kontrast, je brutální násilí, kdy banditi se smíchem vraždí každý půlden jednoho rukojmího (v Djangovi to sedí, ale tady je to jako pěst na oko). A hlavního záporáka hraje Fernando Sancho, který mi nevadí, když hraje vedlejší postavu, ale hlavní záporák by měl vypadat trošičku jinak, navíc se jeho postava (i další ) chová dost nelogicky. Morriconeho kýčovitej soundtrack, kterej jsem samostatně považoval za jednu z jeho nejhorších prací, sem dokonale sednul, což mu nahrabává body (a ještě mě Ennio pobavil variací na Tichou noc). Suma sumárum, nic moc. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Pistole pro Ringa je jeden z těch westernů, pro který italskou tvorbu v tomhle žánru miluju. A mám ho rád pořád více. Nebere se totiž vůbec vážně, stejně jako Leonův opus Pro hrst dolarů, nebo Lupův Arizona Colt (kde je stejný typ humoru již ve skoro hraniční podobě s parodií, kdy si jako o odměnu řekne pistolník o noc s dívkou :)). V tom byla největší síla italowesternu, nikoliv v těžkém dramatu jako třeba Bandidos, ve kterém hlavní hrdina celý film propláče. K Pistoli pro Ringa. Ringo je nad věcí a čas od času přijde s vtipným monologem či krátkou prupovídkou, ve stylu Leoneho "urazil jsi mého koně" (památný dialog :-D). Sancho v roli badity taky občas zaperlí. Musím říci, že narozíl od Leoneho šel Tessari v tomhle mnohem dále a lehkého ironického inteligentního vtipu je o dost více. Pokud někdo má raději "vtip" fimů jako "Napřed střílej a pak se ptej", pak mu Pistole pro Ringa stejně tak jako třeba dolarová trilogie, snad ani blízká být nemůže. Moje jediná výhrada patří některým kulisám ze začátku filmu, které připomínají kulisy amerického westernu z 50. let a úvodní skladba je možná trochu moc kýčovitá. --- "Ale já nejsem kůň." "A já nejsem chirurg." --- "Kdo to tu střílel?" Ženská žárlivost" ---. :-)) A Ringo je vážně prachsprostý vrah, když se nenechá zezadu oddělat čtyřma zmrdama (jedna z mých oblíbených scén) a je strašně zákeřný a brutální, když podrazí a neváhá střílet ty hodné, čestné, přetvářku a lest neznající bandity, kteří samou láskou ke svým bližním přinutí hrát vesničany ruskou ruletu! Gemma se mi v tomhle líbil a role mu perfektně sedla (stejně tak jako v druhém Ringovi), ne pro nic za nic se Ringovi říká "Andělská tvář", v tom kontrastu smrtícího pistolníka a jemné tváře je právě ta nepředvídatelnost. 5/5 Ještě dodatek; Naprostá nezbytnost je vidět Pistoli pro Ringa v originálním italském znění, český dabing je hrozivý a anglický úplně mění charaktery postav a tím i charakter celého filmu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Tessari natočil dva westerny o Ringovi hned po úspěchu Leoneho prvního filmu dolarové trilogie Pro hrst dolarů, na jehož scénáři se Tessari podílel. Také Ringo se točil ve španělské Almérii a byl velice úspěšný. (Mariin)

Reklama

Reklama