Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tady se nebudu moc rozepisovat, protože dlouhých komentářu je tu až až. Zručně a dobře natočený film od režiséra, jehož každý film byl zatím originální, ale všechny tak trochu stejným způsobem (tím nemyslím děj, ale celkové schéma filmu). Asi by to chtělo menší změnu, protože film ke konci silně pokulhává, zejména po scénáristické stránce. Jinak dobré herecké výkony i celá technická stránka filmu. Tři hvězdičky jsou o malinko lepší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním. Líbilo se mi, jak v závěru Shyamalan použil dívčinu obsesi z vody a Merillovu baseballovou schopnost "pořádně máchat". Obojí, zdánlivě nesouvisející s dějem, vyústilo ve zdařilou pointu. Také je pravda, že některé scény jsou skvěle natočené a infarktově napínavé, Shyamalan prostě "z prdu umí udělat kuličku". A teď to horší - Shyamalan se snaží řešit spoustu otázek - otázku víry, rodičovství a další a další. Hodně to narušuje soudržnost děje a mnohdy i nudí. Některé scény (rádoby emocionálně vypjatá scéna s modlením před jídlem, dialog se svojí umírající ženou) působí zde strašně nepřirozeně. Shyamalan jako přesvědčený katolík si řeší své problémy, psychologie mu moc nejde a výsledkem je podivný paskvil - něco mezi psychologickým filmem a čistokrevným hororem. Obojí dohromady k sobě moc nepasuje a nedrží pohromadě. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Trochu iný Shyamalan - absencia silnejšej pointy, ktorá by celý film prevrátila naruby, ako tomu bolo pred tým, je paradoxne najväčším kladom tohto vynikajúceho komorného hororíku. Pretože na čo si spomeniete, keď sa vás niekto po pár rokoch spýta na Šiesty zmysel, alebo Vyvoleného? Na 99% to bude práve oná pointa, ktorá zvyšok filmu doslova prebije - aj napriek tomu, že práve onen zvyšok je tým, čo by ste si pamätať mali. No so Znameniami to bude celkom iné - každá scéna rovnako dôležitá, každá scéna rovnako pohlcujúca, každá scéna rovnako intenzívna. Podľa Shyamalana ide síce o jeho najmenej osobitý snímok, no môj názor je taký, že práve pri práci na Znameniach takpovediac 'režijne a scenáristicky dospel' - len tak ďalej! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbí Shyamalanův styl, kdy do velkolepého příběhu nasadí skromné postavičky se svými problémy, které se ho vlastně ani nechtějí účastnit (čímž se úspěšně vyhýbá klasickým hrdinným klišé typickým pro béčkové filmy) a hlavně staví celý film na hutné atmosféře a kvalitní pointě, ovšem na stranu druhou je škoda, že mimozemská invaze, která měla být ve filmu ústřední, zůstala jaksi nevysvětlena - mimozemšťani přišli neznámo proč, nevzali si nic a bezdůvodně zase odešli, přičemž vláda se místo armádou bránila akorát televizním vysíláním... Ovšem jakmile divák pochopí, že o logičnosti, nebo nedej bože válku tady nejde a ponoří se do velice husté atmosféry, která dokáže diváka vystrašit i bez použití trapných lekaček, film si dozajista užije. Shyamalan režíruje velice dobře, jen jeho scénáře by to chtělo ještě ucelit a Mel Gibson hrál samozřejmě taky skvěle (citlivě). 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak, když jsem byl malý, jsme se šli podívat na kruh v poli, který se objevil kousek od cesty na Skalky. Vím jak jsem byl vyděšený a zároveň mě to strašně zajímalo. Podivný pocit. Nějak si ho pořád pamatuju. Uvnitř toho kruhu se stébla obilí, nebo co to bylo, zdála být uvnitř prázdná, prasklá a suchá. Jedno jsem si sebou dokonce vzal domů. Dodnes se nepřišlo na to kdo anebo proč to udělal. Jen tu noc před tím, těsně nad ránem prý byla obloha žlutá. Tmavě žlutá. Táta se vzbudil dřív a viděl to. Tam co bylo to pole je teď „milionářská čtvrť“ (baráky pracháčů, sestřina kamarádka tam prý bydlí) a nová cesta co vede směrem ke Kauflandu. Pokaždé když tudy jdu, vzpomenu si na to jak jsem tam stál. Uprostřed toho kruhu. Podivný pocit... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Záverečný záber sa vzďaľuje od výhľadu na jesennú krajinu skrz okno a presunie sa izbou, aby nám vyjavil zimnú krajinu v inom okne, čo je paralela k úvodnému záberu, v ktorom sa kamera odvíjala od okna. (Biopler)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama