Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 183)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Dokonale, originálně a bravurně zpracovaný útok mimozemšťanů na Zemi! Shyamalan zase dokazuje, že je scénáristický genius a režijně si vede stejně tak dobře! Jednoznačně vrchol jeho tvorby. Strach, napětí a hutná atmosféra jen na základě toho, že "nic" nevidíte. Celé Znamení je pouze vodítko a je jen na Vás, co si domyslíte.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72miliónovTržby USA $227,966,634Tržby Celosvetovo $408,247,917║ __Dokonalé komorné sci-fi!!! M. Night Shyamalan len dokazuje ako bravúrne dokáže narábať z atmosférou, obrazovo a hudobne neskutočne silné v spojení tejto kompozície, výborné obsadenie, efekt strachu dosiahnutý na maximum a spomienkové sekvencie skvele zapadli do deja. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Po zkušenostech s režisérem Shyamalanem člověk sleduje každý detail v předtuše Velké Pointy, okolo níž se celou dobu krouží. Uzavírá sám se sebou sázku, jestli tomu tentokrát přijde na kloub dřív, než by měl. A po zjištění, že Znamení žádnou Velkou Pointu nemají, přichází zklamání, možná i pocit podvodu. To chápu. Mně naštěstí někdo předem připravil na to, že z pointy nic nebude, tak jsem to pustil z hlavy a zklamaný nejsem. Bál jsem se, bavil jsem se a jsem spokojen. 80% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmařské prostředky, filmařské prostředky.... pokud jsi chtěl, Shaymalane, vytvořit napínavý příběh a ta pointa byl prostě úlet, to bych snad nějak skousnul. Ale jestli jsi jen kvůli pointě a jakémusi sdělení rozehrál celou tu UFO story, tak to si opravdu přestáváme rozumět a žádné filmařské prostředky Ti k tomu nepomohou. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po Šestém smyslu, Vesnici a Vyvoleném jsem se dostal i k posledímu Shyamalanovu filmu z jeho velké čtyřky a říkal jsem si, že už mě nemůže ničím překvapit. A měl jsem pravdu. On mě ohromil. Postupně houstnoucí atmosféra a gradující napětí, i když se na scéně vystřídá asi šest lidí, z toho jeden je právě Shyamalan, mě prostě dostaly. Režisér staví diváka do role učástníka děje, ne do role pozorovatele, navíc s mistrnou precizností, jak to umí jen on. Jen škoda toho závěru, který tentokrát dech nevyrazil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Režisér M. Night Shyamalan není velkým příznivcem počítačové grafiky ve filmech. Kruhy v obilí byly proto fyzicky vyrobeny. (Pavlínka9)
  • Mel Gibson (Graham Hess) byl při natáčení na denních seznamech pracovníků uváděn pod jménem Lem Nosbig (což je samozřejmě jeho jméno pozpátku). Bylo to kvůli tomu, aby zmátl přihlížející, kteří chtěli vědět, kdy bude přítomen na place. (becki_tu)
  • Film se natáčel na pozemcích zemědělské školy Delaware Valley College. (simmiem)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama