Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Super záležitost, která je úplně jiná než předešlé filmové výtvory nového Hitchcocka. I když nepovažuji Shyamalana jako právoplatného dědice musím uznat, že je to velmi kvalitní atmosféricky režisér, který do svých filmů umí vložit skvělé napětí a překvapení. Znamení je taky první film, na který jak jsem zjistil se dobře dívá i vícekrát než li jednou(osud 6tého smyslu). Bruce Willise nahradil Mel Gibson a musím uznat, že se do této role hodí více než starý dobrý bojovník Bruce. Herecké obsazení je skvělé a použití všech prostředků k navození hrůzy a strachu je bezchybné. Skvělé dílo mistře. Druhý nejlepší váš film(první je Jedinečný) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Trochu iný Shyamalan - absencia silnejšej pointy, ktorá by celý film prevrátila naruby, ako tomu bolo pred tým, je paradoxne najväčším kladom tohto vynikajúceho komorného hororíku. Pretože na čo si spomeniete, keď sa vás niekto po pár rokoch spýta na Šiesty zmysel, alebo Vyvoleného? Na 99% to bude práve oná pointa, ktorá zvyšok filmu doslova prebije - aj napriek tomu, že práve onen zvyšok je tým, čo by ste si pamätať mali. No so Znameniami to bude celkom iné - každá scéna rovnako dôležitá, každá scéna rovnako pohlcujúca, každá scéna rovnako intenzívna. Podľa Shyamalana ide síce o jeho najmenej osobitý snímok, no môj názor je taký, že práve pri práci na Znameniach takpovediac 'režijne a scenáristicky dospel' - len tak ďalej! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za 72 melounů natočit takhle sterilní a nezajímavý thriller s televizním lookem je hanba! Buď všechno shrábl Gibson,anebo je Shyamalan špatnéj Investor. Každopádně film mi příjde spíše jako Rodinné Drama než-li Atmosférickéj,Scifi nářez. Koukat se na to dalo,ale víc než 3* si z mého pohledu film nezaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72miliónovTržby USA $227,966,634Tržby Celosvetovo $408,247,917║ __Dokonalé komorné sci-fi!!! M. Night Shyamalan len dokazuje ako bravúrne dokáže narábať z atmosférou, obrazovo a hudobne neskutočne silné v spojení tejto kompozície, výborné obsadenie, efekt strachu dosiahnutý na maximum a spomienkové sekvencie skvele zapadli do deja. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je taková spousta lidí z tohoto naprosto neopodstatněně vychvalovaného filmu tak vykolejená. Zajímalo by mě, kde je to tolik ohlašované hitchcockovské napětí. Pokud tam skutečně bylo, tak mě minulo obřím obloukem...Jedna hvězda za těch pár humorných situací a za Joaquina Phoenixe - jinak nekončící, k uzoufání strašná nuda. A o zápletce nemá cenu mluvit, kdybych se jí tolik nesmál, musel bych plakat. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Takzvané "Brazilské video" je natočeno klasickou domácí kamerou samotným režisérem Shyamalanem. (becki_tu)
  • Film se natáčel na pozemcích zemědělské školy Delaware Valley College. (simmiem)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama