Reklama

Reklama

Pinpon

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Peco a Smile jsou školáci. Peco umí geniálně hrát ping-pong. Smile se nikdy nesměje a připadá mu, že v životě jde jen o to, jak zabít čas. Jejich přátelství se ale změní, když vyjde najevo, že i Smile má geniální talent, když ho rozvine díky intenzivnímu tréninku. Příběh o zlomových životních okamžicích, kdy se chlapci mění v muže. Kdo bude ve finále opravdovým vítězem? A o co jde v životě doopravdy? Jenom o ping-pong? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, chvílemi jsem měl pocit, že spíš čtu nějakou mangu. Příběh o dvou nerozlučných kamarádech, kteří hrají ping pong. Jeden tak exhibuje, druhý ??? Zajímavé, zatímco extrovertní machírek Peco byl průhlednej jak list pauzovacího papíru, do mysli a charakteru zachmuřelého Smiliho se mi nepodařilo pořádně proniknout ;-) Zvláštní...zvláštní.... ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

japonci vedia robit filmy. vedia natocit sportovy film bez zbytocnych obkluk, ale tak, aby to nebolo dobry/zly. aby to nebolo dobry hrdina vecne prehrava a na konci vyhra. aby to nebolo o moiralke. ale predsa aby to o tom vsetkom bolo. staci navrhnut par skutocnych sportovcov, kazdych z ambiciami, inym sposobom hry a zivota a nechat ich hrat, nechat ich vsetkcyh vyhravat, a vsetkcyh prehraat, lebo tak to v skutocnosti je. lebo neexistuje dobry, lepsi, najlepsi. lebo kazdy je taky, hentaky, aj onaky. dobry, zly, aj najlepsi. klazdy znas. kazdy z hrdninov. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy se to zvrhne v komedii a přestane mne tématika mého oblíbeného sportu toliko zajímat. Naštěstí se tak nestalo. Místy "šílené" úseky se daly bez obtíží strávit a právě díky nim se člověk může zamyslet nad japonskou mentalitou. Co se sportu týče, máme možnost vidět celou řadu pěkných zpomalených záběrů - průběh celé hry však nečekejte. Hlavní herci zahráli bez debat skvěle a nenašel jsem snad jediný charakter, který by mne něčím iritoval (snad jen zuby jednoho z účastníků turnaje :).. ). Pro hráče pince se nabízí alespoň malá sonda pod pokličku emocí, které každý při hře prožíváme a třeba si to ani tolik neuvědomujeme. Tento film beru jako zábavu, stejně jako onu hru, kde se proháním za míčkem. Nepochybně dokument o stolním tenisu by pro mne měl větší hodnotu, ale tentokrát jsem se chtěl bavit a to se mi zde dostalo v plné parádě... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jen bych upozornil, že šotek, který vložil do kolonky žánr slovo "komedie", má opravdu zvláštní smysl pro humor. Takové veselé a milé drama vykoupané v originalitě. A ta spočívá? V provedení, v příběhu, v charakterech i v drobnostech. Takhle by to šlo. V takovém balení bych asi dokázal koukat na jakýkoliv sportovní film. ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

Jakožto hráč pingpongu a "japanofil" jsem si přišel nas své. Rozvláčné scény, japonská mentalita a postupný vývoj a vyzrávání hlavních hrdinů. Střihy do jejich dětství, které odkrývají jejich současný postoj k pingpongu i k ostatním lidem. Ukázky intenzivního tréninku a detailní záběry z turnajů proti nejsilnějším univerzitním hráčům v Japonsku. Peco je talentovaný, ztřeštěný a plný energie. Věnuje se hře od raného věku a každá prohra je pro něj bolestnou zkušeností. Smíšek je introvert bez emocí. Žije ve vlastním světě a pingpongem se snaží zabít čas. Hraje za stejný středoškolský tým, ovšem teprve trenér ho postupně přesvědčí, že je v něm skrytý ohromný talent a jedině tvrdým tréninkem ho může rozvinout. Na závěr je síla obou hráčů vyrovnaná. Myslím, že Smíšek je snad o něco málo silnější, ale vzájemný finalový zápas prohrává. Je na divákovi, aby zjistil proč. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama