Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyoming jako 44. stát Unie vznikl v roce 1890. O rok později se země stala majetkem relativně malého, ale velmi bohatého a vlivného seskupení rančerů, které vyhání z Bighornského údolí starousedlíky a drobné rančery. Jejich pravou rukou je skupinka prodejných mužů včetně koupeného a nenáviděného šerifa Hunta Lawtona, jenž z cesty za majetkem nemilosrdně odstraňují každého, kdo se dobytčím baronům postaví. Uprostřed sílícího násilí jsou i bratři Hammettovi - zloděj dobytka Harry, ženatý Dale s rodinou a nejstarší, všemi uznávaný Cain, de facto vůdce malých farmářů v kraji. Dobytčí baroni ale chystají rozhodný úder. Na pomoc si pozvou texaské pistolníky a hodlají nepoddajné rančery sprovodit ze světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

sud 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to televizní film, je docela dobře natočený. Je na něm dobře poznat, že je podle skutečné události. Z herců mě nejvíce zaujal Tom Berenger. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western podle skutečné události. Je třeba filmaře pochválit, že toto téma vůbec zfilmovali, i když zde nechybí historické nepřesnosti. Herecké výkony jsou dobré, Tom Berenger je už tradičně výborný. Naopak Luke Perry se sem vůbec nehodí. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh založený na skutečné události o bojích dobytčích baronů ze starého Západu, kteří se rozhodli vyhnat z pastvin nové osadníky z východu....... Námět - Frederick Manfred. Scénář - Larry McMurtry a Diana Ossana ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Teda bohviečo to nebolo. Hoci na to, že sa jedná o TV film, bola vizuálna stránka celkom stráviteľná, na čom majú výraznú zásluhu zábery na krásnu prírodu. Lenže obsahovo to bola jedna veľká bieda. Dokopy takmer 180 minútový príbeh ponúka minimum záživného deja a zmena k lepšiemu nastane v podstate až v závere, keď dojde aj na prestrelku. Ináč je to škoda pozerať. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama