Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak, že malý spratek dostane na Vánoce uhlí nasere se a najme si na Santu vraha, který pro změnu dostal na Vánoce angličák ačkoliv chtěl, aby mu Santa nadělil nové rodiče co by ho nemlátily (WTF). A teď to přijde ten vrah zjistí hned Santovu adresu a jeho jméno i to čím jezdí jak to nevím a film to ani nevysvětlí a přijde si pro něj. Santu mezitím hlídá americká armáda (zmohly se zhruba jen na 10 vojáčků) , která chce po jeho elfech , aby vyráběly pro americké letadla jakési součástky za odměnu mu dá ochranu a peníze. Nemají tam ani kamery a ani žádné zabezpečení a mimochodem Santovu manželku hraje černoška asi pomýšlejí na nějaké ocenění (nově získají ocenění pouze filmy ve kterých bude hrát černoch nebo černoška). Rovnou přeskočte 80 minut a pusťte si posledních 20 co za něco stojí a za to dostanou ty 2 hvězdy. Humor 0 Napětí 0 Akce 40 Herecké Výkony 0 Gore 0 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film i těšil. Mel Gibson jako Santa proti nájemnému zabijákovi? Námět vypadal sice netradičně, ale slibně. Inu proč se nepodívat na Vánoce tak trochu jinak. Bohužel celkové zpracování bylo dost slabé, místy neskutečně nudné. Tedy až na pár světlejších okamžiků a závěrečné přestřelky, která sebou přinesla i několik mrtvých. Vidět Santu s bouchačkou, nebo řídit auto bylo zajímavé. Jak vidno tak už i Santa podlehl multikulti obohacení…Toho malého spratka bych taky pořádně seřezal, zmrda jednoho…Je škoda, že z toho tvůrci nevytěžili o něco víc a nabídli nám jen podprůměrnou podívanou…40% ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Překvapivě a netradičně pojatý příběh o Santovi, který podle mě otevře dveře dalším podobně zprcanovaným vánočním titulům. Je to další příklad dnešní zvrhlé doby. Pokud má někdo opravdu dost tradičního a sladkého zobrazování Santy a jeho příběhu, tak bude s tímto počinem spokojený. Já toto ovšem beru, jako špatný dárek od Santy pod stromeček. Přiznám se, že jsem s hrůzou sledoval co ještě přijde. Čekal jsem od začátku něco jiného, něco sice surového, ale ne takto nablble krvavého a akčního. Moje hodnocení ovšem neznamená, že bych nebyl spokojený s výkonem herců. I v blbém příběhu mohou dobří herci zářit. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fatman je ukázkovým příkladem toho, že originalita ještě ani zdaleka není zárukou kvality. Nevím tedy, na čem bratři, nebo co to jsou, Nelmsovi ujíždí, ale matroš to bude asi dost hustej, když je jednak vůbec něco takového napadlo stvořit a jednak toho museli mít asi i množstevně hodně, že to i mohli rozdávat ještě i lidem, kteří jim to umožnili natočit a poměrně věhlasným hercům, kteří se v tom odhodlali účinkovat. Nicméně dost ironie, pravdou každopádně je, že se jedná, minimálně tedy co se týče ústřední zápletky, o pořádný úlet, což ovšem rozhodně nemíním jako nějakou zásadní výtku, jelikož řada ještě mnohem, mnohem větších úletů dokázalo být zatraceně zábavnými peckami, zde se onen úlet ovšem nepodařilo tvůrcům podat formou, která by oslovila, zaujala a především bavila. Krom toho, že je zde tedy hromada opravdu hluchých a nudných míst, tak ani ty alespoň na první pohled zábavnější nemají pořádný koule, či jinými slovy, ačkoliv zápletka působí jako zatraceně zábavná jízda, tak její zpracování zábavné není ani trochu, má to převelice dlouhý rozjezd, fůru dialogů, akce není příliš, a když přeci jen dostane slovo, na prdel neposadí, atmosféra se nepodařila navodit vůbec, napětí neexistuje a co se týče postav, ty lze označit jako největší zklamání, jelikož když jsou k dispozici borci jako Gibson a Goggins, tak ti si to musejí rozdat na úplně jiné úrovni, než se tomu stalo zde, ve třicetivteřinové přestřelce. Vzhledem k obsahu jsem pak očekával i mnohem více vtipnějších a opravdu odvázanějších scén, leč i zde se zřejmě Nelmsonům roztřásli kolena a prakticky ve všech ohledech se zachovali jako ukázkový přizdisráči. Zkrátka, se scénářem, se kterým tvůrci přišli, se mohli stát jen dvě věci, buď to poserou a vznikne z toho nudný průšvih, nebo se odvážou a vznikne z toho kulervoucí nářez. Bohužel, stalo se to první, Fatman se nepovedl. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tohle je černá komedie přesně podle mého gusta. Na jedné straně máme Santu v podání Mela Gibsona, který po všech těch letech a rostoucímu kapitalismu nezvládá finančně pokrýt výrobu a přijímá tedy zakázku od armády USA. Svět je ale plný "zlobivých" lidí a jedno rozmazlené dítko se rozhodne poslat na Santu nájemného vraha s tváří Waltona Gogginse, který s ním má sám nevyřízené účty. Tenhle lehce zvrácený film překlápějící vánoční tématiku do trošku jiných směrů je právě takovým originálním kouskem, kterých si cením. Co se týče akce, ta je tu zpracována naprosto realisticky a je jedno, zda se jedná o průstřelnost jednotlivých materiálů nebo nutnosti přebití zásobník po vystřílení jedné dávky. Škoda, že jí nebylo více. Herecké výkony, originalita i ona realističnost mě vedou k tomu, že filmu dávám 85% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)
  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)

Reklama

Reklama