Reklama

Reklama

Target Earth

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyľudnené mesto krátko po Apokalypse má vždy svoje čaro, i keď treba spomenúť, že v konkurenčnom The World, the Flesh and the Devil bola atmosféra hustejšia a film jednoznačne podarenejší. Target Earth ale slušne boduje vzťahmi medzi zopár postavami, kde to pochopiteľne po čase začne vrieť a napríklad aj tým, že útočníci sú tentokrát z Venuše. Inak ide skôr o dobový mierny podpriemer, kde výrazne cítiť nízky rozpočet. Kto nemá pre scifíčka päťdesiatok slabosť, tak ide o stratu času. 50% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních variací na Den trifidů, který knižně vyšel jen tři roky před vznikem této komorní postapokalyptické sci-fi. Vůbec to není špatné, i když druhá část snímku, která se zaměřuje jen na vztahy mezi šestkou hrdinů skrývajících se v hotelu, za tou první výrazně pokulhává. Ta je totiž výtečná - prázdné město, jen sem tam mrtvola, neví se proč a co se za tím skrývá... Pozitivní je rovněž průběžná redukce přeživších, negativní ovšem způsob, jak k tomu dojde, roboti v tom skoro nehrají roli. À propos, roboti - divák si jich moc neužije, což je ale možná dobře, protože jsou směšní (včetně způsobu, jakým zabíjejí lidi; na velký triky prostě nebyly dolary). Jim navzdory i tak má atmosféru film ale slušnou a lze jen litovat, že místo sami se sebou se skrývající nepotýkají více s tím zlem venku. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zajímavé padesátkové sci-fi béčko z těch levnějších. Příběh je hloupý, ale jeho podání už tak špatně nevypadá. Při sledování hned od úvodu jsem vyloženě zpozorněl, protože tak zajímavou kameru a budování atmosféry (zmatení, paranoia) jsem ve filmech tohoto kalibru jen tak nepotkal. Navíc k mému úžasu bylo proneseno několik situačních vtipů, které mi připadaly skutečně vtipné. Žánrově není Target Earth až tak daleko od Dne triffidů, tady je post-apo situace, ve které se nachází omezená skupinka našeho zájmu, lokální a poměrně originální. Z mnohem lepšího příběhu vycházející Den triffidů z roku 1962 jsem viděl nedávno, měl cca 10x větší rozpočet a byl nesrovnatelně horší. Nahoru palec nejméně jeden, váhám, jestli oba. P.S. Že je robota vidět pomálu je jen dobře, stejně jako v Čelistech to také funguje k dobru věci. P.P.S. Hotel Bateman mi připadá také celkem zajímavý... :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: SYROVÁ PANIKA!!! UVIDÍTE TO, CO SE FILMOVÉ PLÁTNO NIKDY NEODVÁŽILO VYJEVIT!!!___Samozřejmě, film je nutné poměřovat optikou tehdejší doby a respektovat tehdy zažité filmařské postupy, jako půjčování živých záběrů vojenské techniky z jiných filmů (proto zdejší nic nechápající dobytkův komentář s klidem ignorujte). Zdařilých úvodních 20 minut je jak od horšího Hitchcocka – podezíravost, strach, snaha porozumět „Co se to ksakru děje?“. Když se pak vyloží karty na stůl, objeví se první robot (těch si divák užije cca 5 minut z celkové stopáže) a zapojí se armáda, film postupně přestává být tak zajímavým a čeká se jenom na velké finále, které tak nějak nenaplňuje očekávání (pokud tím nemyslíme úsměvnou bitku s jedním robotem na hotelovém balkóně). Pojmout globální katastrofu prostřednictvím 6-ti lidí, kteří se vyhnuli evakuaci a přežívají v jednom z hotelů, mi přijde zajímavé a vzhledem k žánru osvěžující. A tak ani nijak nevadí, že robotí uzurpátoři hrůzu nebudí a vypadají jako Robot Emil z české populární TV série z 60.let. Pointa filmu pak jasně naznačuje, kde se inspiroval Tim Burton ve způsobu likvidace ufounů v jeho ´MARS ÚTOČÍ´. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Target Earth je klasický americký sci-fi z 50. let. Město je napadeno mimozemskými roboty (nebo možná jenom 1 robotem - vysvětlim později), takže všichni obyvatelé jsou evakuováni někam do řiti. Ve městě ovšem zustane několik nešťastníků (dohromady jich tam je 6), který evakuaci z nějakýho důvodu jaksi promeškali a teď se schovávaj. Problém je v tom, že ty roboti se ve filmu vyskytujou opravdu jen sporadicky a místo nich je tam jakejsi záporák s bouchačkou, kterej má zřejmě vyvolat trochu napětí. Nutno podotknout, že tenhle týpek teda vypadal mnohem víc nebezpečně, než ty roboti, ale stejně působil spíš komicky. Jinak se dočkáte akorát hromady naprosto nudnejch dialogů. Navíc ve filmu se v těch několika málo záběrech vždycky vyskytuje jenom jeden robot, takže to spíš vypadá, že celý město terorizuje jeden a ten samej legrační robot. Ještě bych vám rád popsal, jak takovej zabijáckej robot vypadá. Slepte k sobě několik lepenkovejch krabic (1 velká na tělo, 1 menší na hlavu a 2 na ruce) a tohle si nasaďte na horní polovinu těla. Na hlavu potom umístěte 3 blikající světýlka a máte to. Musim říct, že to je docela vážná konkurence pro RO-MANa z Robot monster na 1. místo v kategorii nejblbější mimozemšťan filmovejch dějin. Jestli se nepletu, tak robot v celym filmu zabije 2 lidi, což teda neni nic moc. Kromě toho teda taky zlikviduje několik vojenskejch letadel. Nemusim snad ani psát, že všechny ty záběry na letadla jsou samozřejmě ukradený z jinýho filmu. Tohle je opravdu hodně blbej film, navíc taky hodně nudnej a nejhorší na tom je, že to vlastně ani neni sci-fi. Robot se ve filmu pořádně ukáže asi tak na posledních 5 minut a jinak to celou dobu se sci-fi opravdu nemá nic společnýho, takže ani nic zajímavýho pro příznivce blbostí typu Plan 9 from outer space nebo Robot monster. Nebuďte takový blbci jako já a tomuhle filmu se radši vyhněte obloukem a těch 75 minut využijte nějakym lepšim způsobem. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama