Reklama

Reklama

Policie se bez úspěchu snaží zastavit řádění vraha, lupiče a šéfa bandy Rene Guillouxe (Michel Constantin). Do dalšího plánování loupeže se jim omylem připlete do cesty obchodník s realitami, který se dozví celý plán přepadení banky. Aby si Guilloux zajistil mlčení, vezme si jako rukojmí jeho manželku a syna. (borsalino)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Constantin ve své tradiční roli záporáka záporného nezklamal, v ne zcela běžné roli se ocitl Crauchet, byť i jako ředitel policie byl spíše obvyklý tichošlápek. Naprosto skvělý výkon předvedl Bouquet, přerod jeho bázlivého úředníčka v odhodlaného muže bojujícího za záchranu rodiny je úžasný. A závěrečná chůze k domu, v němž drží Guilouxe svá rukojmí, patří k nefalšovaným vrcholům filmu. Ty oči, toť odhodlání samo! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zfilmovaný příběh o rukojmích jednoho nešťastníka, který se velkým omylem dostal do blízkosti jednoho z největších lumpů Francie... Bouquetovi ani nemusíte tuto roli uvěřit, měl jsem s tím torchu problém vzhledem k jeho výrazovým prostředkům, ale ke konci Vám dojde, že právěm to je to ono!! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Televízny režisér Yannick Andréi natočil jediný film pre kiná a bol to práve tento thriller. Najprv to vyzeralo na vykrádačku banky, keď však prišlo k veľkému omylu a realitný maklér sa stal svedkom príprav lúpeže, celý snímok sa posunul do napínavej hry medzi ním a šéfom lupičov. Filmu pomohli aj hlavní predstavitelia Michel Constantin a predovšetkým Michel Bouquet v netradičnej úlohe. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Syrová kriminálka s charismatickým Michelem Constantinem v hlavní roli, kde ztvárnil roli lupiče, vraha a šéfa nedostižitelné zločinecké bandy. Plán přepadení banky mu omylem překazí obchodník s realitami, ale protřelému zabijákovi nedá mnoho práce vymyslet, jak přinutit obchodníka k rozumu. Fakt je, že Michel Constantin se do role záporáku hodí opravdu výborně, vzpomeňme třeba filmy Jako štvaná zvěř nebo Poslední adresa. Krásně ponurá je hudba filmu z pera pana Goraguera. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z nejsilnějšího období francouzského filmu. Ač se nedokážu odpoutat od antipatií vůči osobnosti Michel Bouqueta, příběh mne zcela strhl. Všechno má na svědomí výtečně napsaný scénář se spoustou nepředvídatelných zákrutů, zvratů a překvapení, kterým teprve dodatečně člověk přizná logiku, ale dopředu ho prostě nenapadnou. Opravdu profesionální práce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama