Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezinárodní obchod se zbraněmi je velmi výnosný byznys a proto se tito obchodnící neštítí žádných praktik. Tak to alespoň tvrdí tento francouzský film, kde v jedné nejmenované zemi probíhá jednání o dodávce zbraní a pod uhlazeným chováním prodejců se skrývají zločinecké praktiky. (MVanis)

Recenze (18)

majo25 

všechny recenze uživatele

Námet je určite zaujímavý. Francúzsky štátny zbrojársky priemysel vs. obyčajní občania poukazujúci na korupčné a iné nekalé praktiky štátu - výsledok musí byť jasný, veď ako je aj vo filme spomenuté - kedy kto počul aby občan vyhral nad štátom. Zaujímavé je, že štátne organizácie sa neštítia ani vraždy svojich občanov - aspoň tak nám to predostruje francúzsky triler o vtedajšej vláde či o vtedajšom Francúzsku. Do akej miery to bola pravda - netuším. Trilerových prvkov je niekoľko, ich spracovanie ale pokrivkáva. Úsmevne pôsobí dvojica vymyslených afrických krajín - Tongo a Zanin. Atmosféru si musí divák iba domyslieť, napätie je tiež poddimenzované, až na záver chýba lepšie tempo a herci ničím extra nezaujmú. Aspoňže na hlavnú herečku sa dobre pozerá. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, kdy jeden profesor odhalí komplot o prodeji zbraní do jedné Africké země, Francie dodává současně zbraně vládě i povstalcům. Profesor s tím chce vyjít na světlo, ale při návratu do Francie je zabit při inscenované autonehodě a desky s důkazy zmizí, naštěstí existují fotokopie, které má u sebe jeho bývalá žákyně(M.Vitti), která se vydává do boje, bohužel narazí na státní byrokracii a je nucena svůj boj vzdát, její nabízená velká částka za mlčení, kterou odmítne a je odvezena do USA, kde jí najatý vrah zabije. Film tak končí smutně... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejpříšernější na tomhle příběhu je, že ani po 35 letech se ve světě vysoké politiky, velké moci a špinavých peněz nic nezměnilo. Dopoledne ve zprávách nástin bodů obžaloby v případu Kott - Pancová - Rath, alias V mym zájmu díl druhý. Přidejte si výtečný dabing z Barrandova (Drahokoupilová, Brousek st., Řanda, Moravec, Sejk, Fišer, Holý, Schánilec...). Pomalý rozjezd, jehož dojezd si vychutnají jen ti, co cestou neusnuli. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ani s nejlepšími úmysly a argumenty nemáte šanci uniknout likvidačnímu úsilí státní mašinérie, za níž stojí obrovské peníze. Mrazivé sdělení, které platilo před třiceti lety ve Francii a kdekoliv ve světě platí i dnes, nám mistrným způsobem v jednom ze svých posledních filmů předkládá režisér André Cayatte. Monica Vitti je i v úzkých půvabná, ovšem pánové krapánek splývají. Vyčnívá alespoň Michel Bouquet, který měl s podobným typem rolí bohaté zkušenosti. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tuhé drama z prostředí vysoké politiky, která je ve Francii úzce provázána se "zbrojařskou mafií".. a o lidech, obyčejných smrtelnících, kteří se chtěli nespravedlivému systému vzepřít a zničit jej svým "pacifismem" a intelektem, ale v tomto díle však neměli pražádnou šanci, ostatně jako prakticky vždy v reálu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama