Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koncem prázdnin byla v jižní Francii nalezena zavražděná dívka, americká turistka Candice (Mimsy Farmer). V síti kriminalistů postupně uváznou čtyři podezřelí muži. Všichni oběť znali, všichni se v době vraždy pohybovali poblíž a u všech se našlo něco, co patřilo mrtvé. Americká média však nevylučují, že vraždu spáchala některá z tajných služeb. Policejní vyšetřování míří do nejvyšších kruhů… V roli komisaře Bonettiho Bruno Cremer. (šubelinka)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dobrý, leč trochu spletitý příběh s trochou v té době hodně populární italské "žluté", občas napínavé, ale jinak film naprosto bez šťávy a to já osobně moc nemusím, strašlivě pomalé téměř uspávací tempo a až příliš mnoho mnoho postav zapojených do spiknutí, občas to vše dělá film až moc komplikovaným. Film v koprodukci, kdy z Francie to mělo atmosféru a svůj vlastní nezaměnitelný styl - dobré vyprávění (asi to nejlepší z filmu), z Itálie, krom některých herců (Pistilli, Albertini) z bohatého a velmi dobrého - čistě mezinárodního obsazení ale prakticky nic. Americká herečka Mimsy Farmer jen v retrospektivních scénách, škoda. Jinak souhlasím s Borsalinem, že v 70's vznikaly v obou zemích daleko lepší a silnější krimi (viz třeba některé věci ze stejného soudku od Damianiho či Petriho), tohle je zcela průměrná ba dokonce podprůměrná krimi, jedna z těch méně záživných. Ač jediná režisérova práce tak nakonec šlo ještě o docela slušné řemeslo ve svém oboru. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh sice nevybočuje nijak zvlášť z francouzské krimi tvorby, ale za to se vyznačuje logickou stavbou děje. A vůbec netěží ze samoúčelné policejní historky jednoho elitního detektiva či policajta, ale z mravenčí práce zákonných mechanismů policejního pátrání, čímž se mu daří vytvořit dojem věrohodnosti. Vše je postaveno na dobrých hereckých výkonech. Zajímavého Paula Meurisse a Michela Bouqueta, jehož zvláštní vzhled obličeje se vždycky pozdrží v paměti, někdy možná pan protivný, ale jinak dobrý herec. Bruno Cremera charismatického tvrďáka a sympaťáka. A tehdy téměř třicetileté Mimsy Farme, která dokázala, že není jen plavovlasá tvář s romantickým zevnějškem, ale i herečka se specifickým stylem kumštu. Ti kdo viděli dramatický thriller (Jako štvaná zvěř) mi dají jistě za pravdu. Z těchto důvodů si myslím, že stojí film za zhlédnutí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tomuhle filmu chybí ten bestiální/démonický/chobotnicový (italský) nádech (jako byl třeba tady či tady, jedná se o mimořádně kvalitní detektivku s pomalu rozplétanou sítí lží, v níž se naopak zachytává stále více pavouků. Mimsy se mi tu nelíbila, a to ani přesto, že se po prvních deseti minutách svlékla ve scéně vystupování z vany (takhle má žena opouštět vanu, páni režiséři). Spousta známých (ale bezejmenných) tváří z IT-FR filmů, skvělý dabing z Barrandova. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka, nicméně v sedmdesátých letech vznikly daleko silnější krimi. Ale za shlédnutí rozhodně stojí. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Dobré krimi francouzské provencie, hodně podezřelých a jen jeden vrah. Příběh se točí okolo zavražděné americké turistky, která navenek působila nesměle a křehce, ve skutečnosti to byla pěkná prostopášnice. V hlavní roli Mimsy Farmer, Američanka, která v 70.let točila hodně ve Francii(Jako štvaná zvěř, Dva muži ve městě)... ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Nevím, proč tu není uveden režisér, Michel Wyn, je to klasický televizní profík a tohle je snad jeho jediná filmová práce. A slušná, myslím ()

Reklama

Reklama