Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

me3x® 

všechny recenze uživatele

ako chlapec maly chlapec som sa zaľubil do o pár rokov staršej Christiny. Ale v tomto filme keď som ho videl som mal asi toľko rokov ako ona v čase natáčania. A kto by sa nie? Ako rozpravočka pre deti si to zaslúži 5 *. Nuž, ale keď ja už nie som decko. Ale na druhej strane aj rozpravočkam dávam 5*, ale tak tejto k dokonalosti predsa len čo to chýba. 4* s čistým svedomím. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh s hlavně přirozeným prostředím bez přeplácaných počítačových efektů. Hlavně se mi líbilo že i duchové se můžou dohodnout s lidmi a nakonec s nimi sdílet bydlení pod jednou střechou. Hlavně tady Casprovi tři strýcové neměli tak hnusné a bezohledné chování jako v ostatních Casprových filmech. A dívka si večer na mejdanu mohla zpívat: Jen pro ten dnešní večer stojí za to žít a víc po ničem netoužit než ho strávit s Casperem proměněného do noci v člověka. Jinak Casper a Vendy a Casper a strašidelná škola se můžou jít schovat. Toto je geniální verze. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalší z rady filmov, ktoré som si v 90.tych rokoch požičal v blízkej videopožičovni na VHS. Príbeh Caspera režiséra Brada Silberlinga ponúka dejová zložitosť, vážne "výchovné" akcenty a miestami aj sentiment, ktoré so sebou priniesla orientácia na rodinné publikum. Detskí diváci si z filmu zrejme odnesú len bláznenie malého priateľského ducha a jeho ľudskej kamarátky, dvanásťročnej osamelej dievčiny, ktorá sa na čas nasťahuje do strašidelného domu so svojím otcom. Trochu príliš okázalé rodinné idey zastrešuje nesúrodé rozprávanie, v ktorom miestami zaznejú aj prekvapivo vážne tóny. Špičková animačná stránka filmu je tak trochu v rozpore so scenáristickou nedotiahnutosťou. Rodinná prehliadka však napriek tomu zaujme nielen technickou stránkou, nápaditosťou a inteligenciou, ale aj hereckým výkonom mladej Christiny Ricci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, kolik odkazů na jiné filmy Casper obsahuje - alespoň ze začátku. Zparodizování scény: "I love smell of napalm in the morning" z Coppolovy Apokalypsy bych v rodinné komedii opravdu nečekal. Kromě komediálních prvků a povinných záporáků umí Casper být i docela dojemný. Hornerova hudba, ostatně jako vždy, nemá chybu. Vizuální efekty jsou pořád kouzelné, neměl jsem pocit, že by nějak výrazně zastaraly. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Příjmení postav Christiny Ricci a Billa Pullmana je v tomto filmu Harvey. Nakladatelství, které už spoustu let vydává Caspera, se jmenuje právě Harvey Comics. (HappySmile)
  • Byla natočena scéna, kde si Zelda Rubinstein zopakovala svou roli z Poltergeista (1982) (vyběhne z komína a zakřičí: "Běžte ke světlu!"), ale nakonec byla z filmu vystřižena. (HappySmile)
  • Clint Eastwood ani Mel Gibson nebyli uvedeni v titulcích. (reich)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno