Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. 'No Sign Of Ghosts' ,2. Carrigan and Dibs ,3. Strangers In The House ,4. First Haunting/The Swordfight ,5. March Of The Exorcists ,6. The Lighthouse-Casper & Kat ,7. Casper Makes Breakfast ,8. Fond Memories ,9. 'Dying' To Be A Ghost ,10. Casper's Lullaby ,11. Descent To Lazarus ,12. One Last Wish ,13. 'Remember Me This Way' - Jordan Hill ,14. Casper The Friendly Ghost - Little Richard ,15. The Uncles Swing/End Credits , ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Malý ducháček Casper mi není cizí. Viděla jsem už několi verzí, ovšem tahle v čele s tehdy myslím šestnáctiletou Christinou Ricci je jednoznačně nejlepší. O filmu jsem si nic nezjišťovala, hlavně, že uvidím Christinu kterou mám moc ráda. Triky na svou dobu velmi vyvedené a o soundtracku který dokáže rozplakat ani nemluvě. Sto minutová stopáž uteče tak rychle, až vám bude připadat neuveřitelné že běží závěrečné titulky. Příběh na mě obecně zapůsobil moc mile a jen co budu mít možnost, zase se na něj podívám. Jediné co bych vytkla moc urychlený konec. Jinak bezpochyby 85%. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem vyrůstal, viděl jsem ho poprvé na vhs někdy kolem roku 1999. A už tehdy jsem byl unešen(aby ne bylo mi 9 let). Efekty jsou naprosto dokonalé, příběh ač není geniální tak je dobrý. Herci v hlavní roli jsou výteční(hlavně mladá Ricci který bylo tehdy 15 let). A kamea v podání Eastwooda, Aykroyda v roli krotitele duchů a dokonce i Crypt Keepera z Tales from the crypt dost potěšily, ale pravda je že jsem to ocenil až dnes dřívě sem nevěděl kdo to vůbec je. Dnes by film byl příjemné béčko ale já ho miluju. Jen té sentimentálnosti mohlo být méně. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Povedený rodinný film, který pobaví i dospělého. Jako dítě jsem ho zbožňovala, takže přiznávám, že jedna hvězdička je možná tak trochu navíc, ze sentimentu. Nicméně i dnes se na Caspera ráda podívám, a přestože mám dobrodružná dětská léta za sebou, stále si přeju koupit starý dům a objevit v něm tajnou chodbu za knihovnou, přes kterou se v pohodlném křeslem projedu až do vynálezcova doupěte plného tajných záhadných páček, tlačítek, vodiček a já nevím čeho ještě. :-) 75% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Jeden nejoblíbenějších filmů mého dětství. Pravda, sentimentu je tu na rozdávání… ale co, je to přece pohádka. Vzhledem ke své době vzniku jsou zde velmi důstojné efekty, perfektní (náctiletá) Ricci a kouzelná hudba Jamese Hornera (klavírní motiv je neskutečně nádherný). Zkrátka poctivý rodinný film, který stejně jako Jumanji, řadím mezi klasiky tohohle žánru. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl na režiserské křeslo usednout Alex Proyas, avšak později z dohody sešlo. (Dlee)
  • Rekvizity, které byly použity při natáčení, jsou vystaveny v Universal Studios v Orlandu na Floridě. (HappySmile)
  • Pro scénu, kde Casper vytáhne Kat z okna a vezme ji na maják, měla Christina Ricci kousek řemínku přivázaný k zápěstí, aby to vypadalo, že jí táhne duch. (rafix)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama