Reklama

Reklama

Mondo cane

  • angličtina A Dog's Life (více)

Obsahy(1)

Italský dokument Mondo cane byl natočen s úmyslem šokovat běžného západního diváka a jeho styl bývá často přirovnáván ke stylu exploitation filmů. Jeho tvůrci se vydávají zkoumat odlišné kulturní zvyklosti zapadlých společenství a divošských kmenů, a divákovi se tak nabízí nezapomenutelné seznámení například s psími, hadími nebo hmyzími restauracemi či unikátní pohled na náboženské hnutí cargo kult. (kiddo)

(více)

Recenze (14)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sokujuce a gore efekty tu neboli, ne, ne, skor som mal pocit ze sledujem kadejaky ibycajny Nejsnl  Dziogrefik : dnes uz nikoho pneprekvapi, ze v Cine ludia jedia psy a macky, a psich cintorinoch tiez viem : + Afrika ma svoju mentalitu, ktora nepusti, ze jo ...  v konecnom dosledku len reziserska rutina hrozne priemerne, dnes to uz nema cim sokovat  : 51 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak pravda, čekal jsem něco lepšího, než jen umlácení prasat větvemi. Na hororový dokument (šok dokument) mi to přišlo slabé, co z toho že v Americe mají psí hřbitovy – že v Číně naopak žerou psy, hady a mravence, v Římě barví kuřata, africké polonahé holky pořádají „lov“ na mladíky, námořníky svádí kočičky v bikinách a namrdanci chodí z hospod… - chvílema jsem si připadal, že spíš sleduju National Geographic. Jediné co bylo opravdu – opravdu dobré, byla hudba.50% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních (ne-li první) pokusů o dokument, který se snaží šokovat tím, že před ničím nezavírá oči. Nevím jak to působilo na diváky ve své době ale dnes se jedná o naprosto zbytečný a nezajímavý dokument, který má jen pár drsnějších záběrů, převážně ze života domorodých obyvatel a jejich zvyků a rituálů. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pokud tento dokument začíná slovy, cituji: "All the scenes you will see in this film are true and are taken only from life. If often thery are shocking, it is because there are many shocking things in this world.", člověk pochopitelně očekává něco skandálního. Já osobně nevidím nic otřesného na tom, že skupinka amerických žen tráví své volné odpoledne v posilovně a lidé se opíjejí v hospodách (to dělám každý víkend). Chcete-li něco skutečně šíleného, jděte radši na youtube, tam je toho plno, a pusťte si třeba tohle nebo tohle ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mondo filmy mají něco do sebe a právě snímek "Mondo cane" je tím prvním, který se snažil ukázat svět "takový, jaký je". Ona to není pravda, protože je to moc zkreslené, silně subjektivní a je maximálně zaměřeno na to, aby tvůrci šokovali, ale stejně tomu nevezmete sílu, s kterou na vás dopadne. Některé scény jsou prostě hnusné a vy víte, že se to stalo nebo stát mohlo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu vystupuje mimojiné Yves Klein, jeden z nejvýznamějších výtvarných umělců 20. století. Krátce po promítání filmu na festivalu v Cannes 11. května 1962, jehož se účastnil, prodělal Klein infarkt a po dalších zdravotních komplikacích o měsíc později na jeho následky dne 6. června 1962 zemřel. (Iggy)

Reklama

Reklama