Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry Odum (Norman Reedus) se vydal se svým kamarádem Arnie Finklestein (Adrien Brody) na jednu Arnieho prácičku - pohrozit dlužiteli, že dluží. Harry se do role kamaráda hrozitele ale příliš položí a dlužitel z původně verbální hrozby nevyjde úplně nepohmožděn. Tento přístup se zalíbí Arnieho šéfovi (Paul D'Amato), který Harryho okamžitě vezme do svého područí, a tak se Harry ocitá ve společnosti, jež je pro dosavadního smažiče masa ve fastfoodu opravdu hodně nová a nenechá v jeho chování kámen na kameni. (liuk)

(více)

Recenze (2)

liuk 

všechny recenze uživatele

Filmek s jedním známým obličejem vedle druhého vyprávějící o nekontrolovatelném vzestupu mladíka Harryho po gangsterské hiearchii jedné lokální žídovské mafie. Harry má ovšem vnitřní problém, a to sice Oidipovský komplex, který jeho matka (Debbie Harry) velmi ráda živí (vyhání z domu jeho přítelkyně, módění pokoje v novém bytě podle bytu starého). A tento komplex nekončí jen u citových vazeb. A navíc se, kromě tohoto dost nezvyklého filmového tématu, dá dočkat i podobnosi s jistým dosti vyprofilovaným scénaristickým komplexem Briana dePalmy. On obecně celý film je spíše o vnitřních problémech jednotlivých aktérů než nějakého výraznějšího spojujícího příběhu, i ten je sice dost slušný, ale ta lehkost gangsteření byla moc přitažená. Ono když prostřílite člověka v restauraci plné lidí člověka a nic se vícemeně nestane, tak to je docela divné. Snad i ta zkorumpovanost má své meze. Jinak ale fajn a super hudba, včetně Sunday Girl od Blondie. Ovšem nechápu, co je na tom komedie a vůbec ne čistá bez dalších žánrů. A to jsem si myslel, že si najdu bizarnost všude možně. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Príbeh schizofrenického mladíka, ktorého na výslnie vynesie agresívna povaha. No a jasné, ak by rozpoltená osobnosť nestačila, stále tu je ešte jeho chorobná posadnutosť matkou. Že to znie ako brak? Možno, ale príbeh výraznejšie neškrípal (až na policajnú (ne)činnosť) a aj herci sa snažili. A aby som nezabudla, poprosím zmeniť nálepku ,,komédia'' za niečo adekvátnejšie, lebo aby som sa na tomto čo i len uškrňala, musela by som mať asi volačo v sebe. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama