Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 307)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rafinovaný, kvalitní scénář umožňuje tvůrcům neustále překvapovat a s divákem si hrát jako kočka s myší. Ten až do posledního záběru neví, na čem vlastně je a díky originalitě snímku a a jeho vtipnosti tak vznikl slavný thriller často vykrádaný a citovaný v dalších filmech a seriálech. Celkový dojem: 95 %. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bryanovi bylo při natáčení filmu třicet a byl to jeho druhý film. Na to je ovšem výsledek velmi vyzrálý. Ano film má úžasný závěr, ale jako skvěle odvyprávěný thriller by obstál i bez něj. Krom chytrého scénáře měl totiž Singer k dispozici svého kamaráda Ottmana, co mu stříhal (cena BAFTA) a nádherně složil hudbu a hlavně úžasní herci se Spaceym v čele (Oscar a začátek jeho slavnějšího období). ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Taková zajímavá šachová partie. Rozhodnete se věží sebrat soupeři střelce, ale ten je už blokovaný dámou. Zaútočíte na střelce tedy i koněm, přece jen nechcete o věž přijít. Protihráč ale nasadí na ochranu střelce další svou figurku a uprostřed pole se najednou vytvoří velká vzájemná blokáda. Všechno se stále víc a víc komplikuje, každý tah může rozhodnout o vítězi... Rozhodnete se zaútočit a najednou zjistíte, že jste v zadní části pole dostali šach mat. Celý ten boj kolem střelce byl jen důmyslným prostředkem na odvedení vaší pozornosti od hlavní pointy nepřítelova plánu. Podíváte se na celou hru znovu a najednou všechny tyhle drobnůstky vidíte. Vyjádřeno trochu metaforicky, ale přesně takový tenhle film je. Dodatek 7. srpna 2011: Čím častěji tento film vidím, tím více se mi líbí. Napoprvé se v ději ztrácite, napodruhé si užíváte onen "nový pohled" na celou zápletku, napotřetí začínáte znovu uvažovat, co se vlastně ve skutečnosti stalo. Podobně mnohovrstevný scénář je pro kriminálku něčím ojedinělým až geniálním a Keyser Soze pro mě, podobně jako pro miliony lidí na světě, ztělesňuje jednoho z nejlepších záporáků v dějinách filmu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Vskutku výtečná krimi v níž si až do konce nemůžete být jistí tím, na čem jste...Přesto jsem měl nedefinovatelný pocit, že vím, kdo je Keyser Soze a na konci se mi to potvrdilo, takže (a nejen kvůli tomu) 5* nedám. Ale i tak - prostě bravurní záležitost, film jako řemen - drsný, zamotaný, s výtečnými hereckými výkony a brilantně vystavěným scénářem. Singerova režie tohle všechno jen vyzdvihla...Přesto - čekal jsem ještě víc (i když nevím co). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokud jste toto dílo viděli a z nějakého důvodu ho přestali sledovat pár minut před koncem, protože jste si mysleli, že už je vám vše jasné, zaručuji vám, že jste viděli úplně jiný film. Zní to trochu divně? U tohoto filmu vůbec ne. Geniální závěr v posledních sekundách staví celý děj na hlavu. Mimochodem, první Oscar pro Kevina Spaceyho a Oscar za scenář. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • V jedné ze scén přistává čtyřmotorový Boeing 747, avšak v dalším střihu přistává jiné, již dvoumotorové letadlo. (PATTXA)
  • Kevin Spacey (Verbal) přiznal, že si musel scénář přečíst dvakrát, aby se ujistil, že ho zcela pochopil. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama