Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ganz 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který pokazilo pár drobných chybiček. Jako největší bych viděl nulový vývoj charakteru otce a jeho celkovou sterilitu, protože já jsem vážně nevěřil. Dále zbytečný závěr. Věřím, že průměrně inteligentní divák by si domyslel jak jednotlivé charaktery skončí. Jinak se ale jedná o velmi zajímavý film, který za to rozhodně stojí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší film Johna Singletona o tom, že černí těžší to maj. Reálně a bez příkras natočený film o černošském ghettu, kde jsou na denním pořádku drogy a přestřelky mezi gangy, po kterých vždycky zůstávají mrtví. Film zaujme především drsnou atmosférou a hereckými výkony Laurence Fishburnea, Cuba Gooding Jr. a dokonce i Ice Cube se pohybuje na hranici herectví. Velice dobrý film, který kazí jen kýčovita a předvídatelná závěrečná třetina. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Traja chalani , kamaráti z ulice, v pomere 2:1 z rovnakej spoločenskej vrstvy ale vyrastajúci v odlišnom zázemí, jednom príde pre miesto typicky tvrdom, v druhom zázemí zasa vychovávajúcim stoickým spôsobom. Vyobrazenie ich odlišných osudov, názorov, hľadania svojej pozície v živote , ich vzťahoch a pocitoch v špinavom prostredí plného morálnej prázdnoty - násilia, prostitúcie, drog..., ktoré je výraznou súčasťou každodenného miestneho stereotypu. Zatiaľ čo jeden z nich je s miestnou vládnucou hodnotovou "stokou" konfrontovaný, ďalší dvaja sú do nej potopený, sú jej súčasťou, praktikantami a priamymi obeťami. BOYZ N THE HOOD zakladá na úsečných a priamočiarych (civilných) dialógoch, ktoré nás zblízka zoznamujú s postavami a do detailov vykresľujú atmosféru miesta, dostávame sa do centra deja vizuálne vyváženej drámy o medziľudských vzťahoch v "hodnotách" prostredia, filmom pomerne kultivovaným štýlom vyobrazených (nejakú výraznú explicitnosť tu nájdeme maximálne v replikách postáv) a kritizovaných emocionálnym spôsobom, smerujúcim až k moralizovaniu - deštruktívna aura miesta naberajúca obete a stav sa nemení, nezmení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parodii Nevyhrožuj znám skoro nazpaměť, takže jsem si tuhle předlohu docela užil. Ale jinak mě osudy všech těch niggaz, gangstaz a bitchez nechávaly docela chladnym. Holt bydlet v negerský čtvrti asi neni žádná procházka růžovym sadem. Sice tam neni takovej bordel jako třeba na sídlišti Chanov, ale stejně bych odtud zmizel dřív, než bych stačil říct multikulturní obohacení. P.S. Pokud bych Nevyhrožuj neznal, možná bych šel s hodnocenim ještě níž. ()

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Nápoj, který z láhve ve filmu pije téměř pořád Doughboy (Ice Cube) a další postavy, je sladový likér Olde English. (kowalski)
  • Furious Styles (Laurence Fishburne) žil na ulici 5918 Cimarron Street v susedstve Park Mesa Heights, čo bolo v čase, kedy sa film natáčal, jedno z najpokojnejších susedstiev v celom South Central. (Real Tom Hardy)
  • Tre Styles (Cuba Gooding Jr.) ve filmu vlastní a používá vůz Volkswagen Beetle. (lskala)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama