Reklama

Reklama

Strašák

  • Česko Vraždící duch (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Zločin koncentrovaný v zrcadle má takovou sílu, že dokáže nejen zabíjet, ale i donutit druhé, aby zabíjeli? Při tomto filmu se nebudete nudit. Musíte ho vidět do konce. (Euro Video Film Informace Praha)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně utahaný film s kolísavou atmosférou a minimálním napětím. Začátek jakoby vypadnul z Halloweenu včetně carpenterovské hudby a sliboval strašidelný slasher, což se nakonec nestalo. Willy jako malý kluk zabije milence své matky, Lacey, mladší sestra, celé hrůze přihlíží. Po 20 letech se vrací duch zabitého zpět a prostřednictvím zrcadla začne vraždit. Nejlepší jsou tak mordy - v koupelně, líbací scéna v autě nebo mordování v kuchyni. Ke spokojenosti je to pro mne tentokrát žalostně málo a k vyššímu hodnocení mě nepřiměje ani vypůjčený dům z Amityville, ani skvělý obraz restaurované kopie. Zklamání... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Hlavný "strašák" v punčoche natiahnutej na hlave (fakt, nesmejte sa) vyzera vcelku desivo, na plátne je ale strašne málo... Napätie tu nie je vpodstate žiadne, a mykol som sa len raz - a to pri puknutí zvuku v dôsledku zle ripnutého DivXu... Ako píše POMO, buď budete čumieť, alebo sa nudiť. Ja som sa nudil... ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Lommel si u mě svým THE DEVONSVILLE TERROR (který mimichodem vyšel společně na dvd právě s THE BOOGEYMAN) zrovna nešplhnul, ale já rád dávam druhou šanci a musím říct, že si Lommel se všemi námitkami, které jsem na jeho adresu měl, vytřel prdel a totálně mě uzemnil. THE BOOGEYMAN těží ze slušného nápadu, tísnivé atmosféry a poměrně dobře zmáknutých gore detailů. Hodněkrát mě tam znepokojoval strašák až přílišné podobnosti s Carpiho mistrným zářezem HALLOWEEN, ale naštěstí se zavčasu vydal STRAŠÁK svojí vlastní cestou. Konec naznačoval, že Lommel chystá pokračování a jak jsem se díval do jeho režijní filmografie, tak se tomu tak opravdu stalo. Už se těším a po druhém dílu se určitě poohlédnu. Stojí to za to. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ulli Lommel je podivín, miluje tajúplnosť a má šialené nápady. A to je v hororovom žánri zlatá kombinácia. Jeho The Boogeyman je mysteriózny, pomalý, silne atmosférický horor, ktorý si požičiava námet Carpenterovho Halloweenu a zaobaluje ho do psychedelika Daria Argenta. Režisér akoby čítal medzi riadkami, často ukazuje to, čo nám inde ukázané nie je, a naopak vynecháva klišovité doslovnosti, ktoré by práve boli skutočným spomalovačom rozprávania. Bizarný film, pri ktorom sa nebudete báť ani lakať, ale na ktorý budete buď v delíriu čumieť s otvorenou pusou, alebo sa pri ňom unudíte k smrti. Produkčne lacná, no režijne, scenáristicky, obrazovo i hudobne mimoriadne pozoruhodná záležitosť. S týmito parametrami podobná Phantasmu Dona Coscarelliho. Moje 4* sú tak trochu guilty pleasure. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od toho nesliboval ale nakonec to zase tak špatný nebylo. Právě naopak. Minulosti neutečeš a dřív nebo později tě stejně dožene. Svý by o tom mohli vyprávět sourozenci Lacey a Willy. Vlastně jen Lacey protože Willy už přes 20 let od chvíle co zabil(ubodal) milence své matky nepromluvil. Vše tu má spojitost s rozbitým zrcadlem které uvolnilo ducha zabitého milence matky kterej si po 20 letech jde pro pomstu. Místy slušná mrazivá atmosféra, skvěle zvolená hudba která atmosféře ještě víc dopomáhá a pár povedených gore scén díky kterým se snímek ve svý době dostal na listinu videonasties. Lepší 3hvězdy ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Suzanne Love a Nicholas Love, kteří ve filmu hrají sourozence, jsou bratr a sestra i v reálném životě. (Chatterer)

Reklama

Reklama