Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti je to stopercentné zlepšenie. Celý príbeh zasadený do campu má nielenže plnohodnotné postavy a funkčnú mytológiu, ale v mnohom zachraňuje aj ťažkopádny prvý diel. Úprimne nečakal som, že mi to tu bude fungovať. Ale toto ma príjemne prekvapilo. Hudba využitá parádne, finále pri strome malo dokonca napätie. Celé sa to nieslo v správnej atmosfére a duchu. Možno chýbalo viac nahotiniek a možno sa tvorcovia nemuseli báť ukázať bezbranné deti zomierajúce pod sekerou zabijaka. Ak by to tam bolo dal by som plný počet, pretože by sa jednalo o funkčnú žánrovku. Chyby to má. Aj tie logické. (Oživenie resuscitáciou aj napriek tomu, že má postava bodné zranenia). Ale iné veci fungujú. Hlavne tie postavy a atmosféra. To, že polovicu lakačiek tvorí tieň čo prejde pred kamerou akceptujem tiež. Hoci je to už zastaralá konvencia. Som zvedavý na uzatvorenie. Sadie Sink je parádna. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak Ulička kde jest strachu, sa nám pekne parádi. Tentokrát, je na módnom móle kolekcia leto 78. Kamp Nightwing si tu užijú starší ( killovaný v zábere ), aj tí mladší ( tí nanešťastie mimo čočku ). Výborný návrat k pôvodnej štruktúre rozprávania v slasher žánri, konkrétne jeho camp subžánru. Časť druhá - trefa do čierneho. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mnohem povedenější než jednička. Zatímco v prvním Fear Street je Maya ze Stranger Things, tak ve dvojce to vede Sadie Sink. Přesuneme se pár let do minulosti a to rovnou do dětského tábora Nightwing. Pokud první film měl připomenout Vřískota, tak druhý jasně Pátek Třináctého. Netrvá dlouho a tábor se změní v jatka. Ani podruhé se nešetří krví a gore. Nic ale tak brutálního jako kráječ chleba z jedničky. Atmosféra je vážně vynikající a já se pořád musel ohlížet doma přes rameno. Fear Street vytváří naprosto děsivé a nepříjemné pocity. A to po celý film. Provázanost s celou trilogií samozřejmě nechybí a v trojce se vrátíme až o několik století dozadu. Jak to vlastně s tou čarodějnicí bylo? Parádní tvůrčí nápad jak přivést jeden z opomíjených a zapomenutých žánrů zpět na výslunní. Výborný prostředek téhle velmi očekávané slasher trilogie. PS: Jakmile zazní Carry on my wayward son, tak se moje srdíčko tetelí. (88 %) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ja ku všetkým tým hodnoteniam prihodím ešte hviezdičku. Naozaj som si nemyslel, že v skorej dobe uvidím lesny kempový slasher, ktorý v dnešnej na hlavu padnutej dobe uvidia aj, vďaka Netflixu, teenageri a 80s slashermi ľudia nezasiahnutý. Ľudstvo ešte má šancu🙂 Každopádne, sympatické postavy, určite viac ako v part 1, krásne prostredie letného tábora, vynikajúco natočené, žiadna roztrasená kamera a podobné srandičky. Killer evokujúci Jasona 2 skvelý, teda s maskou až na konci, ale dovtedy sekera odvedie svoju prácu. Potešia slasherové gory kills, nie je to  žiadna bloodbath, ale zopár výborných scén tu je a ak aj je použité CGI, tak s mierou, a tak, že si to poriadne ani nevšimnete. Hudba prekonáva sama seba, chorály v závere sú naozaj veľkolepé. Veľmi sa mi páči aj supernatural backstory, príjemne to šteklí už spomínanou Stineovskou nostalgiou. Aj piesne z konca 70s sadnú, rozhodne krok k lepšiemu. No a príbeh v závere dokáže aj prekvapiť, podobne ako v jedničke. Nečakal som to, ale toto naozaj malo ísť do kín. Nový, skvelý 80s like slasher, so sympatickou Robin zo Stranger Things, v dnešnej dobe malý veľký zázrak. Pecka! ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem do věděl, že tento druhý díl bude minimálně o jednu hvězdu lepší než jeho předchůdce a byl jsem dost překvapen, že se mi to předsevzetí vyplnilo. Tentokrát se vydáme na pionýrský tábor, teda vlastně v Americe nemají pionýrský tábory, tak prostě na něco podobnýho v americkým duchu, Ale rivalita zůstává stejná jako v předchozím díle, tzn., že zde soupeří dvě znepřátelená města a to jsou Shadyside a Sunnyvale. Sunnyvale si myslí, že jsou nadřazení a také se tak chovají. Až do té doby než se do tábora u jezera přiřítí vrahoun se sekerkou. Asi nějakej myslivec, či co? Kdepak děti, je to jeden z vraždící mordparty, kterou jsme mohli vidět v první části a víc o obsahu psát nebudu, protože bych spoileroval. Ale zároveň musím podotknout, že si tvůrci trochu pohráli se scénářem a také s výběrem herců. I když to byli převážně dětští herci, tak to dopadlo lépe než u prvního dílu a dokonce jsem jim dokonce držel palce i když u takovýchto filmů to držení palců moc nepomáhá, jak jsem si už v minulosti všiml. Taktéž jsme se dozvěděli něco více o potrestané čarodějnici, jejíž příběh se asi dozvíme ve třetím a závěrečném díle této trilogie. Tentokráte mi moc nesedla hudba, která byla většinou tvořena ze skladeb sedmdesátých let, ale zato se mi moc líbilo vyvražďovací prostředí ve kterém se to odehrávalo. Taktéž mi to připomínalo své dětství na pionýrských táborech, kdy jsme vyvražďovali indiány a někdy i kovboje. Druhý díl byl mnohem povedenější než ten první a to hlavně díky výběru dětských herců a lépe napsanému scénáři. Občas se zde objevily nějaké ty lekací momenty, také dost napínáků zde bylo a celkově ta atmosféra trochu připomínala kultovní hororový film Pátek třináctého, ale toto se mi zdálo povedenější, jelikož je to součást hororové trilogie ve které zajisté bude vysvětlena pointa. Já s tím tedy počítám a celkem se těším na třetí a zároveň závěrečný díl této trilogie. Za tento druhý díl dávám lepších 70%. ()

Zajímavosti (6)

  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)
  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)

Reklama

Reklama