Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Násilník a kriminálník zvaný Butcher je přiveden zpět k životu vědcem, který experimentuje s elektřinou. Butcher se tak stane nezranitelným a jako němé individuum se vrací vykonat pomstu na těch, kteří zavinili jeho popravu... (ČSFD.cz)

Recenze (12)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dr. Bradshaw významný biochemik provádí experimenty(zatím jen na zvířatech) o kterých věří, že povedou k vyléčení rakoviny. Nyní už mu chybí jen poslední krok a to je lidské tělo. Do rukou se mu dostane mrtvola známého kriminálníka známého jako Butcher/Řezník kterýho i zahrál Lon Chaney Jr. Pomocí vysokých dávek elektřiny se mu Buchera podaří (nechtěně)oživit. Butcher je sice bez hlasivek za to má ale nadlidskou sílu a neskutečnou touhu po pomstě. Cesta odplaty začíná. Popravdě jsem od toho čekal asi víc. Na 3hvězdy to není. Lepší 2hvězdy ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Popálený ksicht, pěkné. Ženské, velmi pěkné (myšleno jejich těla). Je zcela zbytečné cokoli dál psáti, páč Lima is THE GOD of comments. Alespoň některých, hehe.;-) Je ovšem smutné a nefér, že Nezničitelný Muž....nebyl zase nakonec tak nezničitelný. Fňuk. Já bych ho nechal přežíti všechno a aby zlikvidoval každého, kdo se mu postaví do cesty. To by byl trhák!!! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné béčko z 50 let který hlavně zachraňuje Chaney coby Butcher. Chaney byl skvělej herec, tady sice sem tam přehmátl ale jinak zahrál záporáka slušně. Konec byl sice blbej, a to nemluvím o scénách ze střechy kdy Butcher hází lidi ze střechy, tyhle scény byly vyloženě odfláknuty. Film je celkem rychlý a ani moc nenudí. 3*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lon Chaney Jr. si už v minulosti zahral jedno oživlé monštrum a hneď to najslávnejšie ( výtvor Victora Frankensteina ). Tu si svoju úlohu opakuje, s tou výnimkou, že nemá znetvorený ksicht ( až na posledné minúty filmu ) a jeho vyčíňanie nemá šťavu a tak sa vlastne nebuduje hororová atmosféra. V gotickom horore, by to bola iná. A tak len bieda a šeď a som vlastne rád, že podobné snímky mi nekazia náladu, pretože by som to ináč zhodil pod čiernu zem a udelil nemilosrdný odpad. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč hvězdy předchozí éry 30. a 40. let v následující dekádě degradovali na parodii sebe sama? Vždyť to byla obrovská škoda, nechat ladem vynikající talent třeba Lona Chaneye a využívat ho jen v tuctových westernech a silně podprůměrných thrillerech, jakým je i tento. Chaney Jr. z tohoto filmu totiž opět ční - nejen v herectví překonává všechny tak o dvě třídy, jeho postava znovuoživeného Řezníka (škoda, že se divák vlastně nedozví, proč se tomuto zločinci tak přezdívá... i když je to možná dobře, třeba by potom nebyl až tak sympatický :-) je jediná životná, nestrnulá a nepřehrávající. Navíc se dobře hodí do špinavých ulic města - za prostředí taky bodík pro tvůrce. Ale to je vše- Příběh je hrubě neoriginální, podobné filmy se ve 40. letech točily jak na běžícím pásu (a hrál v nich buď Karloff, nebo sám Chaney), a ani o desetiletí později scenáristé nedokázali přijít s jediným novým nápadem. Celý příběh je statický, omšelý, nezajímavý a unavený jako Lon Chaney, který se právě probudil po vlastní smrti. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Lon Chaney (Charles Benton) tu neprehovorí počas celého filmu, až na výnimku hneď v úvode odohrávajúcom sa v jeho väzenskej cele. (beso74)

Reklama

Reklama