Reklama

Reklama

Recenze (7)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Mummy série od studia Universal. Nebylo to tak hrozné jako předchozí dva filmy s Lonem Chaneym. Hodinová stopáž tentokrát ani nenudila. Příběh byl o něco zajímavější a originálnější. Na začátku se objevil celkem zbytečný a docela dlouhý flashback z filmu Mummy's Hand, byly použity opět záběry s Timem Tylerem v roli prince Kharise, přestože mumii v samotném snímku hrál Lon Chaney jr. Děj se oděhrává 25 po událostech z Mummy's Ghost, tedy v roce 1997, ale nebýt toho, že je to ve filmu řečeno, nikdy by jste to nepoznali, protože stejně jako u předchozích snímků atmosféra 40. let zůstala zachována. Ty tři hvězdičky berte jako hodně slabé, jenom proto, že mě tenhle film bavil o trochu víc než předchozí dvě Mumie s Lonem Chaneym. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Líný sequel, tak bych to nazval. Producenti původní úspěch Mumie dřenili a dřenili, takže tohle bylo už čtvrté a poslední pokračování a díkybohu se to uzavřelo. Tenhle film aspoň náznaky charismatu má, točilo se převážně v exteriérech, takž močálová krajina skutečně vypadá jako močály a skryté opuštěné místo se sarkofágem vypadá docela hezky, ale jinak je to zopakovaný „motiv pomsty“ číslo pět, popáté to samé, akorát zde s tím rozdílem, že původcem zla je nějaký mudžahedín s fezem na hlavě. Lon Chaney, hlavní hvězda filmu, jediné jméno na plakátu, tu vůbec nemá prostor cokoliv z hereckého umu předvést. Celý film je zafačován od hlavy až k patě, coby mumie se vždycky mihne na půl minuty, natáhne pazouru, někoho přizabije a zase zmizí. Aspoň, že se z něho tak krásně práší, jako z pravé mumie :o) Lenost tvůrců nespočívá jenom v ohraném scénáři, ale třeba v takových detailech, jako je postava princezny Ananky, která se vyhrabe z bahna, celá špinavá, vleze do louže a minutu na to už je krásná, čistá, s vyfoukanými vlasy. A pak v pětiminutovém flashbacku, OPĚT celém vypůjčeném z původní Mumie a opět celém zopakovaném, bez špetky změny. Takhle se nafukuje stopáž :o) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Mummy's Curse“ zapadá do série o mumiích, a to doslova. Protože žádným skutečně výrazným způsobem nevyčnívá. Lon Chaney Jr. se snaží, aby postava alespoň bavila, aby měla nějaký základní charakter. Je zde pár docela dobrých scén, pár trikových, ale to všechno dohromady film víc jak na obyčejný průměr stejně nevytáhne. Mumie je prostě nejslabší monstrum. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mumie se pohybuje jako mátoha, kulhá, jednu ruku si ani není schopná odmotat z obvazů a pokud někoho nepřekvapí ze zálohy a nezjeví se těsně u něj, ani nemá šanci někoho chytit; její podoba s Frankensteinovým monstrem je v tomto případě nezpochybnitelná. Jenže to je ten problém - to není monstrum vyvolávající děs, ale poslušný neohrabaný ratlík egyptského kněze. Strašidelná není vlastně celá série o Kharisovi, je to spíš sled dobrodružných bijáků na staroegyptské téma. A jako takové to za jedno podívání stojí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzerá, že film bude o niečom inom ako predošlé filmy, no po pár minútach sme opäť v tradičnom stereotype. Zmena sa nekoná - prichádza tajomný veľkňaz, pomocou listov tana zobudí múmiu, medzičasom sa zobudí i jeho milovaná Ananka a on ju začne naháňať. Bohužiaľ múmia tu budí dojem akejsi rekvizity (niečo také ako Frankensteinovo monštrum v neskorých dieloch), mystika Egypta sa rozpadla na odverklikované hlášky o listoch tana a prekliatí Kharisa. Poteší akurát prekvapujúco atmosferická vypráva hmlistých močiarov v Novom Anglicku (?) a zrúcaného gotického hradu (?!). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama