Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Marvel seriály okrem Lokiho stoja za prd a toto je ďalší dôkaz. Rovnako ako predošlé seriály s tejto stajne (Faclon and Winter Soldier, WandaVison, Hawkey), aj Ms Marvel dokazuje to, že je zbytočné naťahovať dvojhodinový príbeh, do skoro päť hodinového seriálu. Hlavná hrdinka ma moc nezaujala, ale zas nebola najhoršia. Horšie boli vedľajšie postavy, ktoré ma moc nebavili, romantika a vtipy, dosť biedna, suché a pre mňa malo vtipné, alebo sa to netrafilo do môjho vkusu. Akcia nevýrazná, efekty takmer otrasné. Neviem čo by som na tom pochválil. Asi kostýmy a hudbu, inak je to celkom nuda a aj keby prespíte jeden diel o nič neprídete. Ako celok sa to dalo pozrieť, zas nemôžem povedať, že by som trpel ako kura v klietkovom chove. P.S.: za prvým a posledným dielom je scéna za titulkami. 50% - 2* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celá čtvrtá fáze MCU, hlavně ta seriálová, se nese ve znamení představování nových, leč druhořadých hrdinů. Samotná Ms. Marvel je celkem sympatická postava, v podání Iman Vellani vyloženě k zulíbání, hlavně v herní týmovce the Avengers je poměrně velkým tahounem příběhu. Z podstaty věci se v její sólovce musí řešit rodinné zázemí, leč zkrátka v Evropě pákistánská kultura příliš nepotáhne a v některých dílech už toho bylo zkrátka moc. Horší je ale nic moc zajímavý příběh s mnoha nezajímavými postavami (hlavně ta úklidová četa s velitelkou je na fackodání) a linkami, které vyjdou do ztracena. A to i když byl první díl chválen za různé vizuální nápady (graffiti na zdech) v režii hlavní dvojky Mizerů 3, celkově je to pro mě průměr, na který navíc nejsem cílovka a pokud Marvel neotočí výhybku, začne požírat svůj vlastní pozlacený ocas. Pořád samozřejmě může být hůř, ale je to zkrátka jenom výplňovka. ()

Reklama

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Naprosto generická, lehce nahraditelná, ničím nevybočující Marvelovka. Začíná se to silně propadat a krom hlavní hrdinky tady vůbec nic nefunguje. Postavy mění chování jak se to hodí scénaři, nevýrazná a nezajmavá režie + absolutně tragičtí „záporáci” a nefunkčí humor. Čekal jsem víc, ale to je už od Marvelu asi chyba. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po WandaVision a What if.. asi nejlepší seriál od MCU, daleko nad sračkami typu Hawkeye nebo FaWS. Jasně, to origální prostředí spojené s Pákistánem a jeho historií dělá hodně, ale asi nejlepší je, že postavy jsou tentokrát naprosto normální a chovají se i většinu času tak. A nakonec tomu odpustí i ty místy hlušší momenty. No a ten komixový pohyb v pozadí, to je vyloženě laskominka. 75% P.S. Mám takový pocit, že Kamala bude do budoucna docela důležitou postavu pro celé MCU. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Byť to ako posledná časť, tak tomu dám o hviezdu, hviezdu a pol viac, takto to skončilo ako lepšie dve hviezdy, ale stále ťažký podpriemer od Marvelu. Kašlem na to, že to bolo cielené pre teen publikum, na to som bol pripravený po prvých traileroch aj komentoch. Problém bol v akcii, resp. absencii akcie. Smallville bol tiež teen seriál, rovnako kopa iných samozrejme nových komixových seriálov a napriek tomu dokázali mať v každej epizóde z každého rožku trošku, tu boli fajn epizódy, posledná vyslovene výborná, hlavne finále, ale boli tam aj totálne mimo suché epizódy. Za slušné spracovanie mytológie, resp. dávkovanie mysteriózna a neznáma by som možno vedel prihliadnuť ešte pol hviezdy vyššie, ale to je maximum. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Píseň „Reflections“ z animovaného filmu Legenda o Mulan (1998), kterou cituje školní poradce (Jordan Firstman), je o snaze najít své místo ve společnosti v důsledku rozporu, co by si přála samotná Mulan a co její rodina. Tuto paralelu můžeme sledovat v rodinné dynamice Kamaly (Iman Vellani). (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama