Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi kostým egyptského superhrdinu, hudba, vizuálna stránka (efekty, kostýmy, masky, výprava) a to, že mal Moon Knight iba šesť dielov, pretože viac by som asi nezavládol. Tieto Marvel seriály, mi prídu zbytočne dlhé a hlavne nezaujímavé (až na Lokiho). Oscar Isaac v hlavnej úlohe v pohode, ale ostatný ma moc nebavili, obzvlášť Ethan Hawk. Ale to už je taký štandard, že záporne postavy v stají Marvel stoja za prd. Príbeh ma tiež neoslovil a hlavná postava ma bavila tak na pol plynu, pretože nemám rád takto "šibnuté" postavy, pretože namiesto fandenia, ich mám chuť radšej zabiť a to si potom ťažko užijete tuto púštnu pyramídovú jazdu. Na môj vkus tam bolo príliš veľa hovadín a niekde som v polke som už prestal počítať, čo mi tam nesedí. Jednom vetou povedané: pekne vyzerajúce sklamanie. Najlepší diel The Tomb, inak bieda. P.S.: za posledným dielom je scéna za titulkami. 50% - 2* ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Moon Knight je jakožto představení úplně nové postavy vážně dobrým seriálem. Tvůrci nám dokázali naservírovat opět něco v MCU neviděného, a to dobrodružnou výpravu za egyptským božstvem řízlou Klubem rváčů a psychologickým zkoumáním osobnosti. Ta dobrodružná stránka seriálu je rozhodně fajn, bavily mě lokace, hrobky i mytologie, klidně bych toho snesl víc, ale to bohužel nedovolila stopáž. Oscar Isaac odvádí skvělou hereckou práci a je highlightem seriálu, zdatně mu sekunduje May Calamawy, a Ethan Hawke jako záporák si vás získá v prvních epizodách, avšak s přibývající stopáží začne působit méně významně a místy až hloupě. Nikdo další mě nezaujal. Zklamal mě i konec seriálu, který působí dost ustřiženě a nedotaženě, jako by tam chyběla scéna nebo dvě. Finální konfrontace je určitě dobrá a dynamická, ale to zakončení je dost bídné. A propojení s MCU, které je zde úplně nulové, bych taky uvítal. Ostatně, přeci jen si tu hrajeme s božstvy, a to zákonitě musí mít nějaký širší vliv. Ve výsledku jsem ale spokojený, a rád vidím tento adventure žánr, který je pro MCU novinkou. Není to žádná střela, ale určitě mě seriál bavil o chlup víc než Falcon and the Winter Soldier, nebo Hawkeye. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

V ďalšej sérii čakám hlavne rozvinutie Khonshuovho príbehu a charakteru, ten sviniar má obrovský potenciál, veľmi sa mi ako postava páčil. Rozkročený chirurgicky rovným dielom medzi hlavného záporáka a hlavného klaďasa, v tom nemá obdoby! Dúfam že to nevyšumí do prázdna, dúfam, že o ňom to chce byť (čo nijako neuberá na dôležitosti postáv, stvárnených skvelým Oscarom Isaacom ;)). (komiks nepoznám, ale dúfam, že u nás nejaký kánonický a najlepšie z kategórie "dark" čoskoro vyjde) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komiksovým Moon Knightem jsem nepolíben, tudíž sem absolutně nevěděl co mě čeká a zklamaný nejsem. Sice mě hned v první díle zaskočily efekty jak s bulharského akčňáku v roce 1997, ale to naštěstí byla výjimka. Velkým plusem za mě je nicméně to, že MK si jde svojí cestou a nabízí ne zrovna očekávanou podívanou.Samotný Moon Knight je tu vlastně úplně minimálně a když má dojít k nějaké velkolepé akční scéně, přijde hrdinův schizofrenní problik a najednou je po akci a my z ní nevidíme vůbec nic. Na jednu stranu je to sice trošku podraz na diváka, že vlastně nevidí "to nejlepší" na druhou stranu je to ale vlastně celkem osvěžující.Oscar Isaac je navíc velmi dobrý v obou polohách a táhne celou sérii bez větších problémů.Trošku mě nicméně mrzí, že se tvůrci neudrželi v lehce hororových intencích, které nabízely první epizody a v závěru se to zvrhlo v relativně očekávatelné...70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hroch, krokodýl a pták vejdou do baru a začnou rváčku... Moon Knight je trochu něco jiného než kdokoliv mohl očekávat. Což je na jednu stranu fajn a na tu druhou hodně špatně. Násilný a krvavý potenciál je pořešený kulišácky. Mrtvoly a krvavé zabíjení tu je, ale bohužel v probliku, o který divák vždy přijde a hrdina se tak často probouzí s hromadou mrtvol okolo a zakrvácenýma rukama. Výborná je ovšem linie s přeskakujícími osobnostmi vrcholící v psychiatrické léčebně. Díly jsou bohužel nevyvážené. Ty co dělal Diab postrádají šmrnc a jen rutinně za sebe skládají scény. Moorhead s Bensonem si naopak hrají, překvapují a dodávají toliko potřebnou atmosféru zmatku a nejistoty. Isaac je typově skvěle vybraný a jediným problém vidím s vyměknutím Spectora ve finálních dílech. Kouká se na to dobře a ano na Disneyovku je to krapet drsnější, ale Moon Knight měl potenciál Deadpoola a ten zůstal bohužel zcela nenaplněn. Kouká se na to ale docela dobře, to zase jo. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Žádná ze scén, která se v seriálu objevila, nebyla natočena v Egyptě. Marvel Studios a Disney se tak rozhodlo vzhledem k nestabilní politické situaci v Egyptě i s ohledem na silnou vládní cenzuru. (Kubaaa97)
  • Anton Mogart (Gaspard Ulliel), Midnight Man, žil v komiksech v honosném sídle a kradl věci jen proto, aby je vlastnil. Do jeho působení vstoupí Moon Knight a při potyčce spadne do řeky. Předpokládalo se, že zemřel, ale viaduktem byl unášen až do kanalizace, kde se mu rozleptala tvář. Při návratu domů zjistil, že všechny ukradené artefakty vzala policie. Slibuje pomstu Moon Knightovi a ve stokách se stává šíleným, kde namísto vzácných děl začíná sbírat odpadky. (Kubaaa97)
  • Když si Steve (Oscar Isaac) projíždí zmeškanými hovory, objeví se zde i jméno Duchamp. Jedná se o referenci na Jean-Paula Duchampa, žoldáka a bývalého důstojníka francouzské cizinecké legie, který spolupracuje v komiksech s Markem Spectrem. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama