Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičná komiksovka, ktorá (v rámci možností) naozaj šikovne vybočuje zo zabehnutých MCU koľají a prináša niečo úplne nové... Aj napriek tomu sa však nemôžem ubrániť dojmu, že mal Moon Knight oveľa väčší potenciál a mohol sa stať niečím, čo sa absolútne odtrhne od klasického Marvelovského štandardu a aj keď mal skutočne sľubný nábeh, tak jeho finále mi kompletne pokazilo celkový dojem a možno vo mne zanechalo aj jemnú pachuť... Prvých 5 epizód som si mimoriadne užil, príbeh bol fakt slušne vystavaný, pri čom forma psychologického thrilleru mi naozaj sadla (piata epizóda je absolútny strop!) a naozaj som dúfal, že niečo tak unikátne by si mohlo svoju kvalitu udržať až do konca. Avšak posledná časť už pôsobí iba ako chaotická reklama na prípadnú druhú sériu, príbeh v podstate nijako neuzatvára a je plná digitálneho bordelu, čo je celkom škoda... Každopádne, ak si odmyslím ten záver, tak Moon Knight predstavuje naozaj vydarenú minisériu, ktorú by som si kľudne pozrel znovu... Mimochodom, fakt, že tento seriál je úplne samostatný a nesúvisí s ničím iným z celého MCU ma úprimne potešil 😅. ___ PS: Kombinácia Fight Clubu a Indiana Jonesa bola úplne geniálna! _____________ "You're the only superpower I ever had." ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zatím mě seriály, které vypouštěl Marvel na Disney+ docela bavily, ale už jsem jich začal být docela přesycený. I proto jsem Moon Knight docela dlouho odkládal, navíc pro mě celá zápletka kolem egyptský bohů nepatří mezi největší lákadla. Na druhou stranou se podařilo do hlavních rolí upsat Oscara Isaaca a Ethana Hawkea a to je obsazení, které dokáže nalákat. A právě obsazení je pak největším kladem. Hawke si splní své v pozici záporáka, ale Oscar Isaac je naprostou výhrou pro zobrazení roztříštěné osobnosti, kterou má hlavní hrdina. Díky němu se daly postavy Marca a Stevena rozeznat bez problému. I bez toho tam bylo dost nepřehledných věcí, které si člověk musel přebrat po svém.  Akce nebyla špatná a závěr se očekávaně otevřel, aby mohlo být pokračování a Moon Knight se mohl zapojit do světa MCU. I tak mám ale po dosledování pocit, že by se vůbec nic nestalo, kdybych seriál vynechal. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Marvelu se musí nechat, že se v případě seriálů nebojí experimentovat. Každý další je jiný než ty předchozí a to platí i pro Moon Knighta. Ano, pozornost se spíše soustředí na jeho "civilní já", ale nudné to rozhodně není. Hlavně a především díky skvělému výkonu Oscara Isaaca. Bonusem je pro mě inspirace egyptskou mytologií i výtečná hlavní ženská hrdinka. Dalším kladem je to, že je seriál poměrně drsný. A pochvalu si zaslouží i velmi svižné finále první řady. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sladce netradiční seriál s vtahující premisou, který dokáže stát velmi pevně i mimo mateřské základy olbřímího Marvel univerza. Duo režisérů Jeremyho Slatera a Douga Moencha zkrátka stvořilo dynamickou a po akční stránce opravdu velkorysou podívanou, v níž Oscar Isaac a jeho další osobnosti absolutně kralují. Ve finále Vám tedy ani nebude moc vadit občasné velmi špatné digitální triky či lehce natahovaná stopáž jednotlivých epizod. Pokud tedy hledáte odlehčenou seriálovou komiksovou jízdu s příchutí egyptské mytologie, vězte, že jste ji právě našli. Skvělá práce! (Disney+) „Embrace the chaos.” ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi kostým egyptského superhrdinu, hudba, vizuálna stránka (efekty, kostýmy, masky, výprava) a to, že mal Moon Knight iba šesť dielov, pretože viac by som asi nezavládol. Tieto Marvel seriály, mi prídu zbytočne dlhé a hlavne nezaujímavé (až na Lokiho). Oscar Isaac v hlavnej úlohe v pohode, ale ostatný ma moc nebavili, obzvlášť Ethan Hawk. Ale to už je taký štandard, že záporne postavy v stají Marvel stoja za prd. Príbeh ma tiež neoslovil a hlavná postava ma bavila tak na pol plynu, pretože nemám rád takto "šibnuté" postavy, pretože namiesto fandenia, ich mám chuť radšej zabiť a to si potom ťažko užijete tuto púštnu pyramídovú jazdu. Na môj vkus tam bolo príliš veľa hovadín a niekde som v polke som už prestal počítať, čo mi tam nesedí. Jednom vetou povedané: pekne vyzerajúce sklamanie. Najlepší diel The Tomb, inak bieda. P.S.: za posledným dielom je scéna za titulkami. 50% - 2* ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • V automobilové honičce se objevuje české vozidlo Škoda Octavia. (HanzoBureshi)
  • Steven (Oscar Isaac) správně upozorní Donnu (Lucy Thackeray) na chybu v Enneadě čili Devateru, tedy na staroegyptský mytologicko-teologický koncept plurál plurálů, že sestává z devíti bohů a nikoliv ze sedmi. V egyptštině plurál vyjadřoval počet tří a jeho znásobení proto představuje nejúplnější počet a dokonalou úplnost. Součástí tohoto Devatera jsou bohové – Atum, Tefnut, Šu, Nút, Geb, Usir, Set, Eset a Nebthet (někdy se k nim připojovali ještě bůh Re v podobě Re-Atum, Hor, Anup a synové Horovi). Nicméně na plakátu se objevuje i bohyně Hathor, která se v Devateru neobjevuje, ale je propojena s Chonsuem, jenž byl jejím partnerem. (Kubaaa97)
  • Chonsu (Poutník) je bůh, který je v egyptské mytologii spojován s pomocí panovníkovi při jeho posmrtném výstupu na nebesa. V rozvinuté teologii je spojován s Měsícem, vzduchem a lékařstvím. Je synem vesetských bohů Amona a Mut a je zobrazován jako mladý muž, držící berlu a důtky. Na hlavě má srpek půlměsíce a dlouhý cop. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama