Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných 4hviezd dvýham na 5, pretože Gumimaci mi v nejakom slova zmysle ovplyvnili život :D (po zhliadnutí som pil vodu so sirupom (gumidžús) z najmenšej flašky Unicumu, a skákal som po byťe, kým mi zásoby nedošli... = pôsobivosť rozprávky: 100%) ps: mal som dokonca aj nejaký medál s ich obrázkom, mám pocit že symbolizoval ten drevený z rozprávky :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako malý chalan som sa na tento kreslený seriál od Walta Disneyho vždy veľmi rád pozeral. Zdalo sa mi to také pohodičkové. Malá komunita medvedích škriatkov, ktorá si spokojne nažívala v lesoch stredovekej Británie. Ich úhlavným nepriateľom bol lord Igor a jeho tlupa sprostých obrov. S tými si však "Gumkáči" vedeli vždy poradiť. Až teraz v dospelosti mi dochádza, že táto podivná animovaná partička bola vlastne len banda feťákov závislých na metamfetamíne. Bez silne stimulačného nápoja, ktorému hovorili gumidžús, neboli schopní takmer žiadnej akcie. Bez neho by nedokázali fungovať. Jednoznačne boli na ňom závislí. *** ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Vrchol disneyovské seriálové tvorby, spolu s Duck Tales samozřejmě, který tak trochu předznamenal ty bizarní převrácené Hasbro projekty a jiné merchant filmy a seriály.. Gumídci se totiž údajně zrodili v hlavě Michaela Eisnera před miskou oblíbených gumových medvídků, přičemž další motivy byly převzaty samozřejmě z ikonické Sněhurky a sedmi trpaslíků, na niž se velmi zdárně ve většině epizod i okázale odkazuje.. Mě osobně ovšem nesmírně baví ta tichá, jakkoli hravě samoúčelná, intertextualita.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na oddech jsem si nasledoval další seriál svého dětství. Nu co dodat, Gumídci byli po Kačerech, Rychlé rotě a Želvách ninja až druhá liga i tehdy a po letech je to zkrátka jen seriál pro děti bez přidané hodnoty. Gumídci jako seriál i postavy je až nezdravě idylický, jednotlivé postavy reprezentují základní lidské povahy (teenagerka, kluk, žrout, potrhlý mudrc, umělec, hospodyňka, odpovědný dospělý), stejná idylka panuje i na hradě těch hodných (moudrý král, skromná princezna, statečné páže) a tak akorát na Lotrníku je nějaká zábava s geniálním záporákem Ignorem a ještě geniálnějším poskokem a hromosvodem Stoupou. Většina dílů je o tom samém - Ignor vymyslí plán, Stoupa a Tupouni ho zkazí a vše dovrší hopsající Gumídci s hopsinkovou šťávou. Chybí tu více záporáků (jediný kdo se dá počítat jsou Skřeti a čarodějka Lady Čajz). Nicméně z dětského hlediska je to samozřejmě super - kouzelná země plná různých bytostí, dobro vítězící nad zlem, spousta dobrodružství, kouzel a akce. Pěkná animace a samozřejmě musím pochválit úžasné dabing a přebásnění anglickéch názvů. A kultovní písničku Karla Černocha. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Jasné tak na tejto seriálovej Disneyovke som vyrastal.......spolu s medveďom Baluom. EDIT: Grami, Grafi, Tami, Zami, Sani, Kabi a zabudnúť nemožno ani na môjho obľúbeného umelca Gusta, jeho operenca Artiho, kráľa Gregora, Kevina, princeznu Kalu a vojvodu Igtorna s armádou obrov a verným Toudym :-) Samozrejme niekedy sa lepšie epizódy striedajú so slabšími no v dnešnej dobe takýto kvalitný seriál už nik nenatočí. Milujem mágiu, kúzla, čary a ako malý som mamke kázal, nech mi zoženie gumidžús :-) krásne spomienky. Gumkáčov mám rád stále rovnako i dnes. K tomu bezchybný slovenský dabing (STV), čo viac si priať...... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)

Reklama

Reklama